Офисът на президента на Украйна планира да отзове новия посланик

...
Офисът на президента на Украйна планира да отзове новия посланик
Коментари Харесай

ЯЗЪК: Киев бие отбой, няма да ни пращат сексбомбата Олеся

Офисът на президента на Украйна възнамерява да отзове новия дипломат в България Олеся Илащук, след чието назначение на този пост избухна скандал. Сега се търси претендент, който да замести дипломата, заяви в профила си въвфейсбук журналистът и началник на борда на Института за международна политика Виктор Шлинчак.

" Сега остава да изчакаме какъв брой време ще отнеме това " търсене “, прибавя той, представен от  " Обозревател “.

По-рано дипломати се обърнаха към президента Володимир Зеленски с молба да освободи Олеся Илащук от поста дипломат на Украйна в България. Създадена е петиция, която към този момент е събрала съвсем хиляда подписа.

" Украинско-българските връзки са извънредно значими. България е страна-членка на НАТО и Европейски Съюз, към която Украйна се стреми да се причисли. България неотдавна се съгласи да даде на Украйна оръжие и в този момент има късмет за развиване на съдействието в областта на защитата.

Вярваме, че в подобен решителен миг, по време на пълномащабна война, посланикът на Украйна в България би трябвало да бъде по-професионален и умел човек “, се споделя в апела.

Президентът Володимир Зеленски назначи Олеся Илащук за дипломат на Украйна в България. Съответният декрет беше подписан на 23 декември. Медиите в Украйна писаха, че гещалт терапевтът няма нито дипломатически опит, нито опит на държавни позиции. Преди това тя се дефинира като експерт по сексология и скъпоценни бижута.

Министерството на външните работи на Украйна реагира на абсурда с назначението на Илащук. Те означиха, че тя има нужното обучение за това.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР