Офис служителите в Китай са разтревожени, че могат да загубят

...
Офис служителите в Китай са разтревожени, че могат да загубят
Коментари Харесай

„Проклятието на 35-те“ е нова тенденция в Китай, която изпраща младите работници в пенсия и ги кара да мислят, че „животът е приключил“

Офис чиновниците в Китай са разтревожени, че могат да изгубят работата си още на 35 години, защото фирмите избират млади експерти, които им костват по-малко и работят изключително.

Всички тези паники доведоха до наклонност, наречена „ Проклятието на 35-те„, която интензивно се разпространява под едноименния хаштаг в китайската услуга за микроблогове Weibo.

Ето няколко образеца за това по какъв начин 35-годишните китайци назовават себе си остарели и се тормозят да не изгубят работата си:

„ Страхувам се, че няма да съумея да запазя работата си и тогава ще би трябвало да си намеря нова, адаптирайки се към нравите на мениджъра. Това е ужасно и стресиращо “.

„ Животът е сложен. Аз съм уединен и нямам задоволително пари, с цел да си купя къща. Къде ще остана, когато остарея? Собствениците на жилища в действителност не дават чартърен на по-възрастни хора. А и е мъчно да печелиш пари, когато си остарял “.

„ Твърде остарели сме, с цел да работим, само че прекомерно млади, с цел да се пенсионираме “.

И в действителност наклонността не е безпричинна: на начални позиции в държавната администрация в Китай се одобряват хора на възраст сред 18 и 35 години. Пекин има намерение да увеличи тази граница, само че единствено за тези с магистърска или докторска степен.

„ Тъй като страната практикува дискриминационно наемане на работа, частните работодатели, без да се тормозят, вършат същото “, споделя Тианлей Хуанг, теоретичен помощник в Института за международна стопанска система „ Питърсън “.

„ Проклятието на 35-те “ е производно на изтощителната китайска идея за работа „ 966 “, при която чиновниците работят от 9 до 21 ч. по шест дни в седмицата. Понякога предпочитането на по-младите и по-здрави служащи се дължи на точно на този график.

„ По-младите служащи са с по-добро здраве и нормално нямат фамилни задължения, тъй че могат да работят по-дълго “, споделя Хуанг.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР