одобри общо 367,4 млн. евро за България, Естония и Германия

...
одобри общо 367,4 млн. евро за България, Естония и Германия
Коментари Харесай

Получаваме 173,6 млн. евро от Европа за справяне с кризата с коронавируса

одобри общо 367,4 млн. евро за България, Естония и Германия в границите на REACT-EU, в поддръжка на устойчивостта на пазара на труда, работните места, МСП и фамилиите с ниски приходи, както и за основаване на съобразени с бъдещето основи за екологичния и цифровия преход и за стабилно социално-икономическо възобновяване, написа.
В България към оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “, съфинансирана от Европейския обществен фонд (ЕСФ), са добавени 173,6 млн. евро. 50 000 чиновници получиха поддръжка, с цел да запазят заетостта си при краткотрайни ограничавания на своите действия, породени от пандемията от ковид. 17 250 медицински и немедицински чиновници, работещи на първа линия по време на пандемията от ковид, получиха в допълнение заплащане към своите заплати.
 НСОРБ: Планът за възобновяване да бъде импортиран до 30 април НСОРБ: Планът за възобновяване да бъде импортиран до 30 април
Кметовете от Националното съдружие на общините упорстват енергийно-ефективните ограничения в обществени и частни здания да останат във крайна...
53 000 нуждаещи се ще получат поддръжка, в това число възрастни хора и хора с увреждания, които ще получават здравни и обществени услуги вкъщи. Като част от NextGenerationEU, REACT-EU дава в допълнение финансиране в размер на 47,5 милиарда евро (50,5 милиарда евро по настоящи цени) за стратегиите по политиката на доближаване през 2021 година и 2022 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР