Одобрените тази година проекти по Програма Европа“ няма да могат

...
Одобрените тази година проекти по Програма Европа“ няма да могат
Коментари Харесай

Кметът на Красно село спря общинската програма Европа, 44 проекта пропадат |

Одобрените тази година планове по Програма „ Европа “ няма да могат да се осъществят, заради импортирана тъжба в съда отна регион „ Красно село “, против решение на Столичния общински съвет (№ 321 от 10.06.2021) по отношение на оповестяване на класиране и финансиране на планови оферти по програмата за 2021 година

Жалбата е подадена в последния вероятен ден, стопира осъществяването на решението, а утвърдените претенденти не могат да бъдат финансирани.

„ За града ни това значи директни пропуснати изгоди за над 70 000 души , измежду които учители, ученици; деца и младежи, лишени от родителска грижа, деца и младежи в риск от обществена, просветителна, културна и икономическа изолираност и в неравностойно положение; студенти, психолози, обществени работници; лекари и възстановили се от КОВИД-19 пациенти; възрастни граждани; бъдещи и сегашни родители; групи жители в риск от насилие; експерти в областта на културата, архитектурата, урбанистиката, публицистиката, туризма и доста други, коментира председателят на Програмния съвет на Програма „ Европа “ Екатерина Йорданова. 

В средносрочен проект, прекъсването на Програмата носи негативи за всички софиянци, които обичайно се употребяват от резултатите по плановете и работата на организациите в София, добави тя. 

От 13 години Програма „ Европа “ на Столична община предизвиква реализацията на качествени планове от неправителствени организации, следвайки правилата на равнопоставеност на претендентите, обективност, бистрота и конкурсно начало.

Проектите на организациите дават отговор на утвърдени от Столичния общински съвет цели, които са значими за развиването на столицата. През последните години по нея са осъществени 386 плана, от подадени 1 055 планови оферти на обща стойност 4,56 млн.лв. И тази година Програма „ Европа “ продължава да е доста настояща за взаимната работа сред локалната власт и гражданския бранш и ползата от неправителствените организации е висок. За 2021 година са получени с 41% повече планови оферти по отношение на 2020 и 2019 година, прецизират от Столична община. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР