Одобрени са новите заседатели за Окръжния и Районния съд в

...
Одобрени са новите заседатели за Окръжния и Районния съд в
Коментари Харесай

Одобриха новите заседатели за Окръжния и Районния съд в Пазарджик

Одобрени са новите заседатели за Окръжния и Районния съд в Пазарджик. Това излиза наяве от отчетите след състезанията, извършени от краткотрайна комисия за избор на заседатели, назначена от Общинския съвет.

От претендентите за Окръжния съд са открити двама, които сега са втори следващ мандат правосъдни заседатели, а от тези за Районния е имало един претендент с два поредни мандата. Те са класирани по второ предпочитание в друго съдилище.

За Окръжния съд са утвърдени 18 души, с които квотата е изпълнена, като част от тях са кандидатствали за Районния, само че са класирани по второ предпочитание. За Районния са утвърдени 27 вместо нужните 30 души. Само един човек е изнемощял от състезанието, защото не се е явил на чуването.

По закон нови правосъдни заседатели се назначават при започване на всеки мандат, като всеки от претендентите може да упражнява тази активност до 2 мандата. Общото заседание на съдиите от Апелативния съд на дадения регион избира правосъдните заседатели за окръжните съдилища там. Общото заседание на съдиите от Окръжния съд избира правосъдните заседатели за районните съдилища от региона на окръжния съд.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР