Одитен доклад на Европейската комисия за периода 6-9 юли 2022

...
Одитен доклад на Европейската комисия за периода 6-9 юли 2022
Коментари Харесай

Убийствен доклад на ЕК разби на пух и прах ,,перфектната работа“ на ,,Промяната“ на Капитан Андреево!

Одитен отчет на Европейската комисия за интервала 6-9 юли 2022 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ” разруши на пух и прахуляк дейностите на кабинета „ Петков ” във връзка с опорката за прелюдия там по този начин наименуван “перфектен ред на работа ”!!!

Извънредният одитен отчет е осъществен според общите разпореждания на правото на Европейски Съюз след голям брой сигнали до Еврокомисията за закононарушенията които се случват на Граничен контролно-пропусквателен пункт след встъпването в служба на “борците против корупцията ” Христанов и Даскалов и в резултат на получената от службите на Комисията информация, че формалният надзор не се прави в сходство с правото на Съюза като оценката касае моментното положение на граничния надзор към датата на одита!

Седем месеца след встъпването в служба като началник на БАБХ на Христо Даскалов, всички лъжи изречени от него и шефа му – хулигана от Кресненското дефиле зам. министър Христанов, биват безапелационно разрушени: в отчета на Европейска комисия ясно се прави оценка положението на “тотално реформирания ” граничен надзор като европейският одитиращ орган споделя следното: „ Предвид забележителните структурни, процедурни и оперативни несъответствия, следени по време на сегашния одит, българските органи НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ да подсигуряват, че съответното законодателство на Европейски Съюз се ползва вярно във връзка с формалния надзор на артикули, въвеждани в Европейски Съюз посредством Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”, и НЕ МОГАТ да дават гаранции, че тези артикули са в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз ”, се показва в отчета.

Служителите на Европейска комисия показват нарушаванията, които са установени по време на инспекцията.

„ Съгласно данните от TRACES-NT за първите шест месеца на 2022 година способените органи на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево не са удостоверили идването и сходството на почти 25 % от директните колета, когато този Граничен контролно-пропусквателен пункт е посочен като първоначален ГКП. Това не е в сходство с член 33, параграфи 2 и 3 от Регламент (ЕС) 2019/2124 и член 40, параграф 2, писмен знак б), подточка iii) от Регламент (ЕС) 2019/1715 ”, установяват проверяващите.

По време на визитата на пункта одитният екип е открил, че формалният ветеринарен доктор не е направил инспекция за еднаквост на пратка от артикули от скотски генезис, позволена за пренос, написа БЛИЦ.

„ Освен това способените органи на ГКП не са пломбирали транспортното средство, напускащо ГКП, което не е в сходство с член 19, писмен знак г) от Регламент (ЕС) 2019/2124 ”, се показва в отчета на Европейска комисия.

„ От данните в TRACES-NT 121 живи животни са влезнали в Европейски Съюз през първите шест месеца на 2022 година посредством Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. През интервала на одита в този Граничен контролно-пропусквателен пункт не са били въведени такива колета и заради това одитният екип не е бил в положение да следи формалния надзор по този аспект ”, излиза наяве още от документа.

Одитният екип също по този начин означи, че чиновниците на БАБХ не са подхванали следващи дейности по колета, за които не са получили удостоверение за идване на контролния пункт. Това не е в сходство с условията, избрани в член 6, параграф 5 от Делегиран правилник (ЕС) 2019/2123 на Комисията. „ БАБХ не можа да изясни ниската периодичност на физическите инспекции, в това число лабораторните проучвания, на колета с някои други артикули от неживотински генезис, подлежащи на краткотрайно усилване на контрола в Граничен контролно-пропусквателен пункт ”, написа още в отчета.

„ Одитният екип откри, че две проби от всяка партида колета в едно транспортно средство са показани в две каси, сложени върху палетите в задната част на транспортното средство. Не е ясно кой авансово е сложил тези проби или дали те са били представителни за въпросните партиди и са определени на инцидентен принцип от длъжностните лица. Като се има поради огромният брой колета, преминаващи през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, такова показване може да значи, че пробите може да не са представителни или да не са били определени на инцидентен принцип ”, показват инспекторите.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР