Одеските морски пехотинци продължават да прогонват нашествениците от украинската земя.

...
Одеските морски пехотинци продължават да прогонват нашествениците от украинската земя.
Коментари Харесай

Украински войници показаха кадри от освободената Макаровка в Донецка област /видео/

Одеските морски пехотинци не престават да прогонват нашествениците от украинската земя. Този път те бяха в челните редици на освобождението на село Макаровка в Донецка област “.

 

Украинският байрак се издига към този момент и над Сторожеве - четвъртото обитаемо място, което Украйна си върна в Донецка област след Благодатне, Нескучне и Макаровка. Обявеният прогрес е с едвам общо пет километра, отбелязва Ройтерс.

 

" Отначало врагът оказа опозиция. Опита се да ни отблъсне с артилерия, само че ние успяхме да вземем самодейността и постепенно, къща по къща, започнахме да превземаме селото. Убихме общо 10 противников бойци, четирима взехме в плен ", споделя украински боец.

 

Силите на Киев остават на 90 километра от брега на Азовско море и междинната си цел да пресечен сухопътната връзка на Русия с окупирания Крим. Генералният щаб на Украйна заяви, че частите на страната през миналите 24 часа са провели най-малко 25 яростни сражения на Източния фронт край Бахмут.

 

Наблюдатели означават, че е прекомерно рано за изводи за ориста на украинското контранастъпление. Засега то се свежда до обособени конфликти, евентуално за изследване на съветската защита. Според някогашния командващ американските сили в Европа Бен Ходжис, главният удар евентуално ще бъде нанесен със стотици танкове и бойни машини на пехотата.

 

Засега Украйна приказва единствено за интервенции по фронтовата линия със загуби и за двете страни, като съветските са по-значителни, предава BBC. Киев разгласи, че желае да разиска детайлностите към образуването на по този начин наречената " самолетна коалиция " на идната среща на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна на 15 юни в Брюксел.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР