Очевидци разказаха пред bTV, че са чули силен тътен. Никой

...
Очевидци разказаха пред bTV, че са чули силен тътен. Никой
Коментари Харесай

Мощен Грохот! Рухна Къща В Центъра На София!

Очевидци описаха пред bTV, че са чули мощен екот. Никой обаче не е подозирал, че къщата е рискова - най-малко преди започването на градеж в съседство.

Собствениците на полусрутената къща са двама. Единият от години живее в чужбина, а другият е юрист, който при сриването е бил на открито.

Началникът на строителния надзор към Столична община арх. Влади Калинов счита, че къщата е била в доста тежко положение и е било единствено въпрос на време да се срути. Според него притежателят е бил наясно с казуса. Вина обаче имали и строителите на прилежащия обект, тъй като не са направили нужният оглед на постройките, които са наоколо преди да стартират да построяват укрепването на техния терен.

Архитект Калинов добави, че има огромна възможност стената на постройката да е паднала от вибрациите, който предизвиква строителната техника. Това не е единствената постройка в такова положение в регион „ Възраждане ”, само че сигнали за евентуално рискови здания в региона липсват.

Кой ще носи отговорност следва да стане ясно. От Дирекция " Национален строителен надзор " към този момент са почнали проучване, което би трябвало да откри има ли отговорен, кой е и какви ограничения ще бъдат взети. Дотогава обаче не е ясно дали къщата няма да падне напълно.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР