Очевидци от Видин разказаха за прелетелия над Северозападна България метеорит.

...
Очевидци от Видин разказаха за прелетелия над Северозападна България метеорит.
Коментари Харесай

Метеоритът, прелетял над България, можело да не е по-голям от портокал или киви


Очевидци от Видин описаха за прелетелия над Северозападна България астероид. Хората се впечатлили от светлината, само че се уплашили да не е земетресение.

Михаил Минков пък описа в студиото на bTV, че е видял по какъв начин се разпаднал в оранжево метеорът, който бе навлязъл в атмосферата. Той посочи, че по време на снощната вечер, откакто с жена си са поставили децата да спят, подходил сантиментално на терасата в дома им, като вместо в небето нощес, гледал в нея и се любувал на хубостта ѝ, която обаче му посочила какво се случва в небесата.

Синоптикът Боби Лазаров изясни, че когато астероидът навлиза в земната атмосфера към този момент е метеор. Това, което видяхме може да не е било по-голямо от портокал или киви, допусна той. В момента има деен метеорен поток и е допустимо да са някакви елементи от него. Има голям метеоритен пояс поради конфликтите, които се случват сред тях в орбитата, разяснява Лазаров и добави, че астероидът наподобява доста на нашите български скали.

Боби Лазаров съобщи, че би трябвало да се откри и да се проверява астероидът. Той посочи, че се касае за каменен или каменно-железен астероид.
 Метеорит изплаши Северозападна България?
Метеорит изплаши Северозападна България?

Потребители в обществените мрежи споделят обезпокоени за мощен звук и светлина в небето
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР