Очевидно в Севлиево гледат през пръсти на спазването на реда

...
Очевидно в Севлиево гледат през пръсти на спазването на реда
Коментари Харесай

Али Алиев е напът да се прости с разрешителното си

Очевидно в Севлиево гледат през просото на спазването на реда и законността, поради обстоятелството, че нямат нищо срещу началник на общинския инспекторат да бъде Али Алиев, познавач по бракониерските схеми и разкрит като сътрудник Виктор от Държавна сигурност.

 

Алиев е и лесовъд на частна процедура, против чиито нападения в горите има митинги от години, а актовете за злоупотреби при изсичането на дървета безчет. Част от тях към този момент са доказани от съда, което значи, че Алиев ще се елементарни с разрешителното си.

 

Схемата му на деяние е еднотипна. Като лицензиран лесовъд той изготвя проект какъв брой дървета да бъдат изсечени от даден горски сектор. След като документът е утвърден, подчинените на сътрудник Виктор по предписание се разсейват и повалят доста повече дървета от разрешеното. Вместо всяко трето дърво, както е по проект, след стартирането на резачките постоянно остава гола поляна. При последвалата инспекция от Регионалната дирекция по горите секачите се оправдават, че са разбрали неверно напътствията на своя началник, който от самото начало е трябвало да ги управлява персонално. Оправданията в заплеснатост на шеф и подчинени очевидно не хващат религия, щом съдът удостоверява формираните актове на Алиев

 

Сега остава да забележим дали кметът на Севлиево Иван Иванов ще продължи да разчита на потвърдения нарушител да управлява спазването на реда и законността в общината. Хора от града са скептични, че е допустимо сътрудник Виктор да бъде уволнен. Все отново Иванов се пребори за рекордния четвърти мандат с помощта на гласовете на Движение за права и свободи, чийто локален началник е Алиев. Биографията на депесаря е известна в града, само че все пак през предходната година кметът Иванов го назначава на поста.

 

В Севлиево Али Алиев от години е прочут с навика си брутално да гази законите. Той е някогашен шеф на локалното Държавно горско стопанство, уволнен, тъй като, до момента в който заема поста, има и частна компания. Впоследствие се обяснява, че Едноличен търговец „ Бара-Али Алиев ” редовно забравяла да си заплаща налозите. През 2013 година компанията на сътрудник Виктор е включена в листата с неизрядни длъжници на Национална агенция за приходите поради неплатени над 33 000 лв..

 

Въпреки финансовата спекулация, през 2014 година Алиев е назначен за шеф на естествен парк „ Българка ”. Знаейки биографията му, хората в Селиево излизат всеобщо на митинг. Недоволните природозащитници тогава припомниха, че Алиев има компания за дърводобив, а в парк „ Българка “, са най-големите букови гори у нас и е явен спорът на ползи. След гражданските протести сътрудник Виктор е разкаран от управлението на парка и продължава с частния си бизнес.

 

Колко съблюдава законите приказва фактът, че на два пъти краткотрайно му е отнемано разрешителното за частна лесовъдска активност. Това се случва за издадени минимум три наказателни постановления за открити нарушавания на Закона за горите и подзаконовите му актове.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Али Алиев ДГС Общински инспекторат ДС агент Виктор парк „ Българка “ Севлиево Иван Иванов кмет
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР