Очевидно президентът Радев има качества, които народът е преценил, че

...
Очевидно президентът Радев има качества, които народът е преценил, че
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: През целия си мандат Радев омаловажава санкциите срещу Русия

Очевидно президентът Радев има качества, които народът е решил, че са значими. Но с дейностите си той бута България към казахските степи, на Изток. Новите ръководещи би трябвало да подсигуряват европейския път на България. Това сподели Росен Плевнелиев, президент на Република България в интервала 2012-2017 година в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

По думите му невиждано ниската изборна интензивност не е причина който и да било да си мисли, че е победител, и е причина за покорност и за работа в интерес на хората. Ако президентът Румен Радев обаче е заварката на новото държавно управление, това значи, че има задкулисие, счита Плевнелиев.

Формулата на бъдещата коалиция ще бъде доста комплицирана. Според него България се нуждае от баланс на институциите. „ Един министър председател би трябвало да отстоява независимостта на изпълнителната власт от президентската институция. Кирил Петков би трябвало да отстоява тази самостоятелност. Българската народна власт се базира на салдото на всички институции, а не на свръх мощта на една от тях ", сподели Плевнелиев.

По думите му мандатът на президента Румен Радев е изпразнен от наличие, в него прозира единствено борба за властта и борба с ГЕРБ. „ Народът няма изгода от тази борба на генерали ", безапелационен е Плевнелиев.

Той разяснява и думите на Радев от предизборния спор, че Крим е съветски, като съобщи, че през целия си мандат Радев се е опитвал да омаловажава глобите против Русия. „ Когато през целия мандат Радев приказва, че Крим е съветски, това е съзнателна политика. Той се движеше по опорните точки на съветското външно министерство. Хора в неговия предприемчив комитет са путинисти, доста са някогашни членове на Държавна сигурност. Американците би трябвало да са наясно накъде ни бута Радев, който постоянно е поставял под подозрение европейското единение по отношение на Русия ", съобщи Плевнелиев.

Според него България през последните месеци излъчва доста тежки и неприятни сигнали към света. Страната ни е последна по имунизация, последна внесе Плана за възобновяване, изолирани сме във връзка с външната ни политика.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР