Очевидно политическата криза в страната се изостря и всяка партия

...
Очевидно политическата криза в страната се изостря и всяка партия
Коментари Харесай

Гореща новина от Радев! Решението за мандата

Очевидно политическата рецесия в страната се изостря и всяка партия с упоритост за социална поддръжка би трябвало ясно да съобщи какъв излаз предлага. Но въпросът за властта не анулира отговорността на партиите към жителите и страната. 

Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев. 

Трябва да е ясно, че бързото и безуспешно привършване на процедурата за сформиране на държавно управление преди края на юли на процедура завършва активността и на държавното управление, и на Народното събрание и доста значими въпроси остават нерешени.

По Конституция би трябвало незабавно да разглася избори в границите на два месеца. Това значи избори през септември, което също крие опасности, уточни той.

Но въпреки това продължение на процедурата за сформиране на държавно управление води към прелъщение за хазартни управнически решения и самите партии чертаят все по-дебели червени линии мпомежду си и сформиране на държавно управление преди избори става все по-трудно, разяснява Радев. 

Предстои да връча мандат на втората парламентарна група, и в случай че и тя го върне, ще поканя всички парламентарно показани партии на съвещания, с цел да чуя какви решения оферират за излизане от рецесията, какви са им настройките за коалиране и търсене на поддръжка и към какви цели и стратегии. След като чуя какво ще кажат, тогава ще преценява на кого да връча третия мандат.

Обществото ни чака дееспособно управническо болшинство, което да пристъпи неотложно към решение на острите обществени проблеми, уточни той. 

До дни ще връча втория мандат, посочи той.

Ако въпреки всичко партиите желаят нови избори, смятам за оправдано да са при започване на октомври, уточни той. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР