очевидно няма спирачки и е тръгнала в низходяща тенденция, която

...
очевидно няма спирачки и е тръгнала в низходяща тенденция, която
Коментари Харесай

Михаил Миков: От днес констатирам, че вече не съм член на БСП, да се знае

явно няма спирачки и е тръгнала в низходяща наклонност, която ще понижава от ден на ден публичното въздействие. Констатацията на Конгреса, че няма подадена оставка на водача Корнелия Нинова, кара доста членове на да установяват, че не са членове. И аз установявам, че към този момент не съм член на, да се знае. Ще си върна партийната брошура, ще спра да си заплащам членския импорт, несъмнено, формалните атрибути са това на член на, само че по-важното е, че към този момент не съответстват моите хрумвания с тези на член на Българска социалистическа партия

Това съобщи за БНР Михаил Миков  Михаил Миков Михаил Райков Миков е актуален български политик, народен представител и ръководител на 42-то Народно, някогашен водач на, някогашен ръководител на Народното събрание и някогашен министър на вътрешните работи в държавното управление на тройната коалиция.

По думите му с присъединяване във властта не може да реализира нещо значително в политически проект, единствено в личностен. "Има социална потребност от нова лява партия. Вероятно ще има и развой на фрагментация на лявото. Тези диалози би трябвало да стартират, тъй като през днешния ден лявото не е показано нито парламентарно, нито като социална полемика ".

Миков разяснява и плануваните промени в Министерство на вътрешните работи. "Разследването е съществена функционалност на Министерство на вътрешните работи, прокуратурата надзирава, би трябвало да имат повече пълномощия проверяващите служители на реда, а и да носят повече отговорност. Трябва да се даде доверие на проверяващите, а в случай че злоупотребят с правата си, има текстове в наказателния кодекс, че носят отговорност. Прокуратурата няма по какъв начин да бъде заобиколена, тя има обвинителна функционалност, което е конституционна функционалност. Твърде дребен е потенциалът за следствие в България на проверяващите служители на реда, той би трябвало да се укрепва от Министерство на вътрешните работи, а не по Митниците, в КПКОНПИ. Неуспешни са опитите за изваждане на проверяващите функционалности от Министерство на вътрешните работи и от следствието в границите на прокуратурата. Тоест, подсилване на системата, усилване на опциите, ясни отговорности за всеки проверяващ служител на реда ", разгласи той и акцентира, че промените би трябвало да се случват умерено, невъзмутимо и откакто са ясни, тогава да се афишират.

Според него затварянето на правосъдната система "няма да я излекува от корупцията, непукизма, кадруването по благосклонности, а не по качества. Самозатварянето ще продължи да генерира проблеми, а не да реши и да сътвори повече доверие в обществото ", приключи Миков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР