Очевидно, че тази промяна се прави, за да се назначи

...
Очевидно, че тази промяна се прави, за да се назначи
Коментари Харесай

Политически анализатор: Трите мандата на Фандъкова ѝ тежат

Очевидно, че тази смяна се прави, с цел да се назначи съответен човек. Промяната длъжността да заема боен също беше направена преди няколко години. Това е известна процедура в България, сподели в предаването "Плюс-минус " политологът Стойчо Стойчев във връзка отхвърленото несъгласие на президента върху измененията в Закона за военното разузнаване, с които се дава опция цивилно лице да оглави Служба "Военна информация ".

Най-големият скандал в това отношение беше назначението на Делян Пеевски за началник на ДАНС, когато изскванията за поста бяха изменени същия ден. В последните 5 години критериите непрекъснато се трансформират, с цел да дават отговор за един човек или на различен. Тези промени обаче са в пълномощията на Народното събрание. Не е в работата на президента да споделя на Народното събрание какви промени да прави, акцентира Стойчев.

Президентското несъгласие надали е изненада за някой, съобщи политическият анализатор Слави Василев. Президентът още веднъж играе ролята на съпротива на тази централизация на власт, която той през вчерашния ден неведнъж загатна в речта си, добави Василев.

Основно предопределение на президента е да пази интереса на жителите. Той е единственият мажоритарно определен народен водач и е виновен, когато вижда, че нещо не е наред, да го каже. Парламентарната естрада е комфортна естрада да го каже и за никой не е изненада, че той има друго от болшинството мнение, уточни политическият анализатор.

Факт е, че централизация на власт в България има, факт е, че Народното събрание, което носи отговорност за огромна част от вътрешната и външната политика, в действителност е безконтролно. Идеята за разделянето на управляващите е да има някакво противоборство. В момента синхронът сред Министерски съвет и Народното събрание е цялостен, уточни Слави Василев.

Във всяка парламентарна република има обединение на парламентарната и изпълнителната власт. Президентските републики са тези, които се избира изпълнителната власт от президента, само че там пък има еднолична власт. Мнозинствата в Народното събрание са хубаво нещо, защото има доста и разнородни ползи и може да се чуе гласът на обособените политически сили, съобщи Стойчо Стоев.

В момента у нас гласът на опозицията е изцяло незабележим, сподели Слави Василев.

Стойчев уточни, че не чака изненада на локалните избори. Изненади едва ли ще има. За мен огромна изнеда ще бъде за тези, които са се вързали на прекомерно напудрената поддръжка за Мая Манолова. Да приказваме за поддръжката за Мая Манолова е цялостна гатанка. А поддръжката за ГЕРБ и Йорданка Фандъкова е ясна, защото тя ръководи към този момент 10 години, разяснява политологът.

Ако госпожа Манолова задоволително добре провежда екипа си, ще бъде изненадата на изборите. Г-жа Фандъкова свърши значително работа, само че три мандата тежат, съобщи Слави Василев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР