Очакват ни серия от магнитни бури. Пикът на изригванията ще

...
Очакват ни серия от магнитни бури. Пикът на изригванията ще
Коментари Харесай

Серия от магнитни бури ще тревожат хората и днес

Очакват ни серия от магнитни стихии. Пикът на изригванията ще е на 1-ви и 2-ри февруари.

"Магнитните стихии рефлектират върху душeвността на здравите хора. По време на тези изригвания постоянно се будим през нощта. Сънуваме много повече и получаваме главоболие, ставаме раздразнителни ", сподели пред Нова телевизия психиатърът Веселин Герев.

По думите му душeвността ни е отвикнала на магнитното поле. "Движим се в транспортни средства и сме обградени от дебели бетонни стени. Тези фактори понижават естествения магнитен декор на Земята. И, когато има слънчеви изригвания, ние ги усещаме ", добави той.

"Количеството на бурите през последните години е ниско. На 31 януари късно вечерта е имало по-сериозно изригване на Слънцето. Скалата за премерване на магнитното поле е от 0 до 9. Смята се, че до 3 полето е умерено ", разяснява доцент Татяна Трифонова от Института по геофизика.

Тя добави, че магнитното поле на Земята се въздейства от процесите, които се случват със Слънцето. На 19 и 20 февруари се чакат нови изригвания. Според доцент Трифонова те не са толкоз рискови, само че въпреки всичко хората с хронични болести би трябвало да бъдат по-внимателни.

"Магнитното поле уголемява кръвоносните съдове. Особено чувствителни към това са сърцето и мозъкът. От там идват честите проблеми. Хората, които страдат от меланхолия, получават облекчение от магнитните стихии ", сподели още психиатърът Веселин Герев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР