Очакваното пролетно настъпление в Украйна ще трябва да се ускори,

...
Очакваното пролетно настъпление в Украйна ще трябва да се ускори,
Коментари Харесай

Следващата фаза на войната в Украйна

Очакваното пролетно нахлуване в Украйна ще би трябвало да се форсира, съдейки се по идващите специфични етапи и подреждането на новата войска на Русия. Без никакви старания и без доста информация, съветските сили съумяха да активизират още 300 хиляди нови бойци, които занапред ще създадат своя идващ заход в Източна Украйна.

Руските проекти явно демонстрират, че в този момент опитът ще бъде за завладяването на Донбас и изтласкването на украинските сили напълно от тази точка. Стратегията също е явна – численото предимство ще би трябвало да реши проблемите. Старата тактика, прилагана още от Втората Световна война демонстрира, че човешкият фактор към момента не е за изхвърляне и явно тази война ще се води до последните рундове, защото към момента никой не желае да хвърли кърпата. В минутите преди идната по-сериозна атака, другите медии показват и двете тактики, които предстоящо ще се появят на фронта:

Руската тактика е явна и не може да изненада никого. След близо година във война, Владимир Путин осъзна, че се е изправил против заслужен съперник, който с лекост усвоява опциите на предоставяното западно оръжие. Спечелени са територии на изток и юг, само че на всички места другаде обстановката въобще не е позитивна. До този миг американското разузнаване показва, че жертвите от съветска страна са към 200 хиляди.

Подобни числа биха изплашили всеки главнокомандващ, само че съветските сили не се отхвърлят и имат вяра, че годината занапред ще им даде вярната позиция за насърчаване и по-сериозна активност. Русия употребява всички свои запаси – те не трябва да се подценяват – за зареждане на военната си промишленост и осъзнава, че резултатът от този спор ще даде по-сериозно обръщение на Украйна, за разлика от западните съдружници. Разликата в ресурсите може да забави доста сътрудниците при доставка на оръжия и съоръжение.

Планът на Путин е забележим до някаква степен – неговите бойци би трябвало да разпрострат една огромна офанзива и да съумеят да нанесат задоволително вреди на съперника, в това число и човешки жертви, с цел да принудят Зеленски да подаде своята оставка. И в случай че не се приказва за свалянето на Зеленски, идната фаза ще бъде да се стигне до договаряния, като основател ще би трябвало да бъде Украйна. На този стадий западът продължава да бъде задоволително добър сътрудник и да доставя съвременни танкове.

Никой не може да каже какъв брой тъкмо ще издържи тази поддръжка и какви ще са резултатите, в случай че ненадейно спре. Германия към момента изживява рецесия на самоличността по отношение на борбата с Русия и Олаф Шолц към този момент не е толкоз безапелационен, че войната ще бъде извоювана от Украйна. Републиканците в Съединени американски щати, които от дълго време демонстрират доста по-различна позиция от демократите, към този момент умерено декларират, че Украйна не е американски проблем. Не забравяйте, че това е партията, която издигна Тръмп, а той самият се оказа задоволително привързан с съветската агитация, която трябваше да продължи да демонстрира засилено партньорство с Русия.

Русия желае да натрупа нови победи с завладяването на Бахмут, а по-късно да продължат да вилнеят в района. Очаквано е, че ще има циркулиране на Донбас и отрязването му от съперника. Американските анализатори не са безапелационни, че сходна атака с хора ще може да помогне за победа на източния фронт, изключително откакто положението на съветската войска не е това, което дълго време беше рекламирано от Кремъл.

Повечето извикани бойци нямат никаква визия от военно дело, прекарали са единствено няколко часа и не е несъмнено какъв брой тъкмо сили ще имат, с цел да се оправят с съперника. Оборудването се оказа в пъти по-лошо, изключително за зимните условия, което още веднъж основава много проблеми.

Стратегията на Украйна също има какво да покаже през идващите месеци. Очакването на множеството анализатори е, че обстановката няма да се промени до края на 2023 година Украинските водачи и администрацията на Байдън считат, че има разновидности за позитивен излаз от спора. Новото военно съоръжение би трябвало да даде нужните триумфи, изключително откакто приказваме за танкове, а те са жизненоважни за всяка една войска.

Именно тази машина би трябвало да бъде медиум на фронта, с цел да прекъсне връзките на Русия, които са сложени в източните елементи на Украйна, в това число Донбас и на юг към Крим. Прерязването на тези линии ще постави край и на безпроблемната доставка на оръжие и боеприпаси, което автоматизирано ще реши изхода на войната, в случай че няма промени в тактиката.

Една предстояща точка ще е завладяването на Запорожката атомна централа, която се употребява за зареждането на цяла Украйна, а и освен. Украйна събира доброволци за фронта и ги изпраща в Германия, Англия и Полша. Тренирането на нови отряди и танкови екипи ще подсигурява някакво преимущество. Предоставени са и артилерии, които в никакъв случай не могат да се подценяват с лекост.

Какво следва и дали още веднъж ще забележим още от същото? Русия още веднъж стартира своите ракетни удари против Украйна. Възможно е новата фаза да се случи по-скоро от предстоящото, изключително откакто доставките на танкове не са доставени. Други още считат, че през идващите няколко седмици ще се даде старт на офанзивата. Все отново не се губи и пролетната самодейност, когато Украйна става много по-лесна и налична. Следващият огромен проблем е, че Украйна неведнъж изиска самолети.

Погледът им е ориентиран към F-16, само че Байдън побърза да показа, че това няма да бъде доставено. Предоставянето на изтребители няма да предложи някакво избавление или панацея от настъплението – нужни са водачи за трениране, а това още веднъж има време, като последното от дълго време не попада в интерес на Украйна. Тренировката на аероплан не е като тренировката на танк, затова няма никаква причина да се търси тъкмо такова оръжие.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР