Очакванията за изключително голям пик до този момент не се

...
Очакванията за изключително голям пик до този момент не се
Коментари Харесай

Едва четирима на всеки 1000 ученици са под карантина


Очакванията за извънредно огромен пик до този миг не се оправдават. Към нощес 817 са децата и възпитаници те, които са карантинирани, което значи 4 деца на 1000, при педалогическия личен състав това е 2 на 1000. Това сподели в студиото на Българска национална телевизия доктор Ваня Кастрева , шеф на РУО - София.

По думите й всичко е доста динамично и картината може във всеки един миг да бъде изменена.

" Важно е да се съблюдават тъкмо разпоредбите и в преобладаващия брой от случаите децата са с позитивен тест, добит отвън учебно заведение - през фамилията или други контактни лица, което значи, че учебното заведение е една от най-контролираните среди ", сподели Кастрева.

Според нея прогнози за затварянето на учебни заведения та от ноември са неоснователни и могат да се вършат единствено след справедливи условия, които трансформират картината и след решение на здравните управляващи. " За да вършим такива заключения, би трябвало да стъпим на справедливи данни ", сподели Кастрева.

Тя акцентира, че с изключение на Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието и науката също е основало осведомителна платформа, в която шефовете на учебни заведения та и детските градини всеки ден записват карантинираните случаи.

" Училището е най-контролираната среда, тъй като ние непрестанно отговаряме на въпроси на родителите и направляваме до каква степен се съблюдават разпоредбите ", съобщи Кастрева.

Тя сподели, че към момента не са налагани санкции за неспазване на Коронавирус ограниченията в учебно заведение.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР