Очакванията са този летен сезон да бъде по-силен в сравнение

...
Очакванията са този летен сезон да бъде по-силен в сравнение
Коментари Харесай

Туристическият бранш: Очакванията ни са за по-силен летен туристически сезон от миналогодишния

Очакванията са този летен сезон да бъде по-силен спрямо предходната година. Представители на туристическия отрасъл твърдят, че повишаването на туристическите пакети ще бъде с до 10%, само че пък съгласно тях по този метод ще съумеят да запазят качеството на предлаганите туристически услуги.

За двама възрастни, ол инклузив в 5-звезден хотел на брега на морето на Свети Влас и в Бодрум. В България 7 нощувки излизат 1372 лева, а в Турция - 1456 лева

На европейските пазари страната ни е с по-скъпи почивки от Турция, само че по-евтини спрямо Гърция, описват от Института за разбори и оценки в туризма.

За да посрещнат гостите и да компенсират инфлацията, хотелиери у нас са подготвени да покачат цените на пакетите с 5 до 10%.

„ За да дадем качествения артикул, ние би трябвало да купуваме качествени артикули. В никакъв случай няма да си позволим да занижим качеството на услугата. Хората си знаят и се съгласяват на тези 5-10%. Това не е облага за нас, това е инфлацията ", разяснява Румен Мончев от Съюза на притежателите в Слънчев бряг.

Въпреки това от сектора чакат по-силен летен туристически сезон от миналогодишния. Експертите поучават, в случай че сте създали резервации, да не избързвате с отводите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР