Очакваният с огромен интерес първи в историята финал на Копа

...
Очакваният с огромен интерес първи в историята финал на Копа
Коментари Харесай

Светът тръпне в очакване: Суперкласико започва в 21:00 часа

Очакваният с голям интерес първи в историята край на Копа Либертадорес сред аржентинските колоси Бока Хуниорс и Ривър Плейт ще се играе през днешния ден. Както е известно, Суперкласико трябваше да се играе през вчерашния ден от 22:00 часа българско време, 17:00 часа в Буенос Айрес. Излелият се проливен дъжд наводни " Бомбонера ", а КОНМЕБОЛ анулира срещата с 23 часа. Така първият конфликт би трябвало да стартира в 21:00 часа довечера. През последните часове се появиха информации, че дуелът може да бъде изместен за другата събота, защото дъждът не спря, макар че понижа доста.
Тази заран от 8:00 часа чиновниците на " Бомбонера " работеха, с цел да може теренът да бъде изсушен, това несъмнено оказа помощ доста за подобряването му. Така от КОНМЕБОЛ и чилийският рефер Рикардо Тобар взеха решение, че срещата ще се играе.

Сблъсъкът, който е избран за " Мачът на века " на клубно равнище в Южна Америка, ще се реши в двама мача. Днес е първата среща на " Бомбонера ", а на 24 ноември " Монументал " ще приема именитите противници в дуел, който няма да бъде единствено за най-важния трофей на континента, ами за безконечната популярност, която ще получи спечелилият.

50 000 ще дерат гърла за " генуезците ". Президентът на страната Маурисио Макри, който е най-успешният президент в историята на Бока (в интервала 1995-2007 година), предложи да бъдат пуснати 4000 почитатели на гостите в двата финала, откакто от пет години има възбрана такива да не посещават локалното състезание. Тази концепция незабавно беше мигновено отхвърлена от управленията на двата гранда, които оповестиха, че няма по какъв начин да се оправят със сигурността.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР