Очакваният дефицит ще бъде по-голям. Осигурени средства за антикризисните мерки

...
Очакваният дефицит ще бъде по-голям. Осигурени средства за антикризисните мерки
Коментари Харесай

АИКБ: Осигурени са средства за антикризисните мерки до края на май

Очакваният недостиг ще бъде по-голям. Осигурени средства за антикризисните ограничения има до края на месец май и това постанова засегнатите структури бързо да получат изясненост дали могат да разчитат на някаква поддръжка и по-късно. Това разяснява пред Българска национална телевизия – ръководител на УС на АИКБ. По думите му рецесията не е отминала.
" Според прогнозата на Европейската комисия, която излезе преди два дни, се чака четвъртото тримесечие на тази година да бъде по-добро от предкризисното четвърто тримесечие на 2019 година. Има браншове, които няма да се възстановят и тогава ", добави Васил Велев.
 АИКБ упорства за спомагателни средства за поддръжка на предприятията до 2027 година АИКБ упорства за спомагателни средства за поддръжка на предприятията до 2027 година
В особено мнение, утвърдено на извършения през днешния ден Национален съвет, Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) изрази принц...
По думите му ограниченията не могат да действат по този начин, както това се е случвало досега, тъй като няма пари, а служебното държавно управление без Народното събрание не може да актуализира бюджета. " Ресурсите са лимитирани и при започване на идната седмица се надяваме да разберем какъв брой са тъкмо са запасите. Не може да се чака до края на годината да бъдат в същия тип ", добави Васил Велев. Генералната посока на парите са от стопанската система към бюджета така и така нито една страна не може да действа, акцентира той и съобщи, че " би трябвало да се изправи стопанската система, с цел да има пари за всичко ".
" За тези браншове в стопанската система, които са наранени и не престават да са наранени, би трябвало да се намерят запаси, с цел да бъдат подкрепени. Правя връзка с Плана за възобновяване и резистентност - ние сме отворена стопанска система и над 50% от Брутният вътрешен продукт се осъществят посредством нашия износ, ние се състезаваме на международните пазари и колкото в по-добра кондиция излезем от тази рецесия, толкоз повече са възможностите за догонващо развиване ", изясни Васил Велев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР