Очакваните тази есен нови модели може да съживят търсенетоApple претърпя

...
Очакваните тази есен нови модели може да съживят търсенетоApple претърпя
Коментари Харесай

Продажбите на iPhone се сринаха със 77% през април

Очакваните тази есен нови модели може да съживят търсенето

Apple претърпя невъобразим срив в продажбите на iPhone през април
(снимка: CC0 Public Domain)

Невиждан в досегашната история спад в продажбите на iPhone записва Apple през април, под въздействие на коронавирусната пандемия, която засегна мощно компанията от Купертино, сочат данните от нов отчет на анализатори.

Продажбите на iPhone са намалели със 77% през април, по отношение на същия месец на предходната година, и с 56% по отношение на март, твърди KeyBanc – компания за проучвания на пазара на мобилни телефони. Нейните данни са представени от голям брой източници, включително WCCFtech и SeekingAlpha.

Основната причина за този срив е пандемията от ковид, заради която доста магазини на компанията бяха затворени. Освен това потребителите взеха решение да не харчат от спестяванията си, поради обстоятелството, че мнозина останаха без работа.
още по тематиката
По-рано Goldman Sachs разгласява прогноза, съгласно която продажбите на iPhone могат да паднат с повече от една трета през второто тримесечие на годината. Компанията намали рейтинга на акциите на Apple от „ neutral ” до „ sell ”.

Анализаторите са уверени, че продажбите на iPhone ще паднат с 36% на годишна база през второто тримесечие, заради икономическата рецесия, породена ковид. В бъдеще пазарното търсене последователно ще се възвърне. Очаква се през четвъртото тримесечие продажбите да намалеят единствено с 2%.

Оптимистите считат, че новите смарт телефони iPhone 12, които би трябвало да излязат тази есен, ще провокират скок в продажбите. Според последните информации, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max освен ще поддържат мрежи от пето потомство, само че и ще имат екрани с периодичност на освежаване от 120Hz.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР