Очакваните рекордни приходи от туризъм засега изглежда се потвърждават от

...
Очакваните рекордни приходи от туризъм засега изглежда се потвърждават от
Коментари Харесай

Гърция отчита рекордни приходи от летния туристически сезон

Очакваните рекордни доходи от туризъм към този момент наподобява се удостоверяват от забележителните разноски за едно пътешестване от страна на идващите чужденци, както и от чистия брой на идващите, които надвишават тези от рекордната 2019 година, преди експлоадирането на пандемията от Covid-19.

Приходите от туристически пътувания на задгранични туристи през тази плодородна година доближиха 18,2 милиарда евро. Държавните чиновници, както и експертите в бранша, се надяват, че те могат да доближат съвсем 20 милиарда евро, оповестява БГНЕС.

Тази оценка се основава на няколко обстоятелството. Разходите на един пътуващ за едно пътешестване са с към 9 % по-високи. Освен това през юни пристиганията на 14-те най-големи районни летища в Гърция са били с 4,6% повече, в сравнение с през юни 2019 година Въпреки че данните от юли към момента се обработват, наподобява, че пристиганията са били с съвсем 10% по-високи, в сравнение с през 2019 г.

През август също се следят невиждани равнища на пристигания, а резервациите за септември са мощни. Но повишаването на разноските и резервациите наподобява е концентрирано в 4- и 5-звездни хотели и курорти, както и в краткосрочните наеми; по-ниско оценените хотели и други обекти наподобява не споделят тази облага.

Професионалистите и анализаторите в бранша изясняват, че това е резултат от структурна смяна в качеството на интернационалните пристигания, която е била явна още преди пандемията. Това основава условия хотелиерите да покачат таксите си, защото в този момент работят с клиенти с по-високи приходи. А повишението на таксите е и рационалният вид, защото разноските са нарастнали доста в новия инфлационен климат.

В същото време пътуващите с по-скромни средства, измежду които и доста гърци, търсят по-конкурентни цени в по-слабо развитите дестинации.

Тази наклонност нервира доста гърци, само че евентуално би могла да разшири изгодите от туризма в други райони отвън нормалните блестящи дестинации. Понастоящем южните острови в Егейско море и остров Крит заемат лъвския къс от приходите от туризъм.

Разпределянето на средствата ще изисква обилни инфраструктурни усъвършенствания в цялата страна, с цел да се създадат дестинациите привлекателни за клиенти с високи приходи.

В тази среда ползата към придобиването на хотели остава висок. Тази седмица Lampsa Hotels продаде своя курорт Sheraton Rhodes на испански фонд. Предстоят още сполучливи покупко-продажби, заяви " Катимерини ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР