Очакваните минимални температури в страната ще са между минус 7°С

...
Очакваните минимални температури в страната ще са между минус 7°С
Коментари Харесай

Стдена неделя, но идва леко затопляне

Очакваните минимални температури в страната ще са сред минус 7°С до минус 2°С, като обичайно по-ниски ще се задържат планинските региони и котловините от Западна България, Средногорието и Южна България – до минус 8-12°С.

През деня чакаме усъвършенстване на времето. Облачността в страната ще е променлива. След обяд разкъсвания и понижения на облачността чакаме основно над Западна и Централна България.

Максималните температури в страната едва ще се покачат и ще са сред 4° до 8°С. Малко по-високи ще са те в Северозападна и Югозападна България – до 9-10 °С.

В планините ще е най-вече облачно, със слаби превалявания от сняг в масивите в Южна и Централна България. След обяд облачността над Рило-Родопски масив ще се разкисва. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра - към минус 9°.

Времето по Черноморието ще е с променлива и по-често забележителна облачност. Следобед от запад тя ще стартира да се раздира. Ще духа до сдържан север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 4°-7°С.

Времето в София - След среднощ облачността от север ще се усили. До обяд времето в столицата ще е с променлива облачност, само че превалявания не чакат. Следобед облачността краткотрайно ще се раздра до слънчево, само че ще остане студено. Очакваните минимални температури ще са към минус 10°С, а оптималните - до едвам 4°С.

В утринните часове равнищата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат още веднъж повишени в затворените котловини и част от Дунавската низина. Концентрацията на нездравословни газове ще е сред 80-110µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3.

На Балканите - над централните и източните региони на полуострова облачността ще е най-вече забележителна. Слаби превалявания от сняг чакаме основно в планинските региони. Предимно слънчево ще се задържи в западната част на Балканите. През идващите 48 часа температурите на полуострова последователно ще се покачват.

Източник: Meteobalkans.com
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР