Очакваме в понеделник коалиционният съвет да заседава по отношение оставките

...
Очакваме в понеделник коалиционният съвет да заседава по отношение оставките
Коментари Харесай

Ниска безработица, глад за кадри и пълен мандат на правителството

Очакваме в понеделник съдружният съвет да заседава по повод оставките на тримата министри (Нанков, Московски и Радев - б.р.). Каквато постъпи в Народното събрание, ще бъде гласувано . Всичко зависи от съдружния съвет, тъй като има огромна поддръжка и към районния, и към транспортния министър. Това разгласи ръководителят на 44-то Народно заседание Цвета Караянчева в ефира на Нова тв.

Предсрочни парламентарни избори няма да има , следва да бъде признат и бюджетът, увери Караянчева. Тя изясни че и има дефицит фрагменти и ниска безработица и държавното управление ще си изкара мандата .

Тя изясни, че към този момент стартира новата политическа акция с декларациите, прочетени от парламентарните водачи и това е поръчка за началото на предизборния сезон.

 Цветан Цветанов отхвърля за борби в ГЕРБ
Цветан Цветанов отхвърля за борби в ГЕРБ

Депутатите на ГЕРБ ще поддържат оставките, в случай че те бъдат импортирани в Народното събрание

" Стига към този момент, спрете и работете ", прикани шефът на Народното събрание по отношение на непрекъснатите кавги, тъй като работата на ръководещите е да бъдем градивни , да работим за нови политики и да се търси решение за хората.

Надделява популизмът и по тази причина не се получават нещата измежду ръководещите, изрази страдание Караянчева. Не би трябвало да се стига до личностни нападки в Народното събрание и по тази причина хората избират да сменят канала на тв приемника, изясни тя.

Има огромна опозиция измежду депутатите, поради съдбовния случай край Своге , при който починаха 17 души, а 21 бяха ранени. През актуалната седмица законът за слагане на наложителни колани в рейсовете ще влезе в дневния ред на Народното събрание и да бъде признат на второ четене, изясни Караянчева.

 Каквото каже капитанът, отсече Министерство на вътрешните работи шефът за оставките
Каквото каже капитанът, отсече Министерство на вътрешните работи шефът за оставките

Други министри в сходни обстановки не си подавали оставките

Запитана има ли ропот и неодобрение в Народното събрание по отношение на оставките на тримата министри, Караянчева изясни, че по-голяма част от депутатите в Народното събрание не са съгласни с подадени оставки , само че всички са обединени в изказванието, че се понася някаква политическа отговорност в страната.

" Лично аз не бих подкрепила оставките, тъй като знам, че те са хора на достойнството и са експерти ", отбрани министрите в оставка шефът на Народно събрание. Работи се доста динамично в Народното събрание , само че когато има доста изгубени човешки нещастия, е нещо доста извънредно, изрази страдание тя. Няма да се решат проблемите с оставките в страната, само че те са честен акт за вдишване на някаква отговорност , акцентира Караянчева.

Има следствени органи, които би трябвало да наблюдават за качеството на асфалта и в случай че има отговорни, то те би трябвало да бъдат осъдени, прикани ръководителят Народното събрание и напомни редица други тежки произшествия в страната през годините.

 Нанков се чуди:
Нанков се чуди: " Кой ще ме моли да остана? "

Подготвят се редица промени за пътната сигурност

" Всички сме заложници на доста фактори. Винаги е по-добре да има развита инфраструктура, която ненапълно оказва помощ за органичаването на злополуките ", уточни Караянчева.

Тя оцени фотографията на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов със синята каска като " хитра " . Проблемът в една коалиция е връзката с хората, само че на база съдружната стратегия, сме поели ангажимент да се движим в една обща посока.

" Коалицията е динамична и няма по какъв начин да вкараме обединението от един коловоз в различен. Нашата цел е да управляваме дружно и дружно да вземаме решенията ", разясни Караянчев. Тя означи, че мандатът ще издържи до дъно.

Караянчева сложи оценка от " добър 4 " на ръководещата коалиция .

 Каракачанов опитвал да успокои обединението
Каракачанов опитвал да успокои обединението

Не се тормозил, че може отново да постави синята каска

Припомняме, от няколко дни напрежението в огромната коалиция още веднъж се увеличи, след оставката от предходната седмица на трима министри - Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски - по отношение на тежката злополука край Своге, която лиши живота на 17 души.

На оставката остро се опълчи водачът на НФСБ Валери Симеонов, защото те не са съгласувани с сътрудниците. На друга позиция е стои водачът на " Атака " Волен Сидеров, който няма искания към премиера Борисов.

НФСБ и Валери Симеонов излязоха с остро изказване, с което сложиха ултиматум на държавното управление да стартира същностни промени. Симеонов предизвестява, че може да отдръпна поддръжката си и да излезе от ръководството.

От Вътрешна македонска революционна организация желаеха съдружен съвет поради оставките още в петък, а Каракачанов от самото начало призоваваше към разговор.

Във тази връзка през вчерашния ден в Министерски съвет се организира съдружен съвет на ГЕРБ и " Обединени патриоти ", на който стана ясно, че НФСБ няма да се отдръпват от ръководството на страната - стабилността на страната надви над страстите на патриотите. Кабинетът " Борисов 3 " продължава в осъществяване на управническата стратегия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР