„Очакваме проектът за новите кораби за ВМС да бъде придвижен

...
„Очакваме проектът за новите кораби за ВМС да бъде придвижен
Коментари Харесай

Радев: Военната ни индустрия трябва да бъде включена в проектите за модернизация на армията ни

„ Очакваме планът за новите кораби за Военноморски сили да бъде придвижен на идващ стадий и наложително в модернизацията на Българската войска да бъде включена нашата военна промишленост с разнообразни стратегии за индустриално съдействие “.

Това съобщи пред публицисти президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, който участва през днешния ден на деня за високопоставени посетители на националното военноморско обучение с интернационално присъединяване „ БРИЗ 2017”, оповестиха от прессекретариата на президентството. Според президента учението е демонстрирало както огромния брой участници, по този начин и необятния набор на решаваните комплицирани задания. „ Доволен съм, че се притеглят от ден на ден цивилен институции и служби, които да отработват разнообразни детайли на взаимоотношение с Военноморските сили, а по този начин също и оперативната съгласуемост с нашите сътрудници “, уточни Румен Радев.

От борда на фрегатата „ Дръзки “ президентът следи противопоставяне на терористична група превзела транспортен съд, очистване на пожар на търговски транспортен съд в пристанище, противопоставяне на незаконен трафик на мигранти по море и избавяне на огромен брой хора, отразяване офанзиви на въздушен съперник, офанзива на подводница с потребление на противоподводни бомби, както и артилерийска пукотевица по въздушна цел.

Помолен да разяснява настояването, с което сезира Конституционния съд за наложително пояснение на разпореждания от Конституцията във връзка Всеобхватното икономическо и комерсиално съглашение сред Канада и Европейския съюз и неговите страни членки (СЕТА), президентът Радев уточни, че следва Споразумението да бъде гласувано в Народното събрание. „ Това е изчерпателен и комплициран контракт, който ще има отражение върху всички области на публичния живот и по тази причина е значимо да има открит спор и ратификацията в българския парламент да бъде осъществена с оптимален консенсус “, съобщи още президентът, съгласно който специалистите би трябвало да кажат до каква степен СЕТА подхожда на Българската конституция.

В учението „ Бриз 2017 “ участваха 20 бойни и спомагателни кораби и катери 1 подводница, 4 самолета, 2 вертолета и над 1700 военнослужещи от военноморските сили на България, Англия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Съединени американски щати и Турция, Втората непрекъсната група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и чиновници от държавни организации, институции и ведомства.

Сред гостите бяха министърът на защитата Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, командващият Военноморски сили контраадмирал Митко Петев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров,, висшият команден състав, генерали и офицери от типовете Въоръжени сили, представители от американска, унгарска и румънска страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР