Очакваме поредното отлагане за Шенген, което е категорично неприемливо. България

...
Очакваме поредното отлагане за Шенген, което е категорично неприемливо. България
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Холандия трябва да престане да измисля неприемливи аргументи за приемането ни в Шенген

" Очакваме следващото отсрочване за Шенген, което е изрично недопустимо. България е изпълнила уговорките си за Шенген още през 2011 година и е вложила ужасно доста в запазване на външната граница, в това число и с човешки старания, даже със жертви ", разяснява тя час преди окончателното гласоподаване в Европейски Съюз. " Това заяви бившият външен министър и депутат от ГЕРБ Екатерина Захариева в коридорите на Народното събрание. 

" За страдание няма единение по този въпрос, за две страни към момента са отсрочва това решение. Това е нездравословно за единството на съюза в тази геополитическа конюнктура. Отново две страни остават изолирани ", уточни още Захариева. 

На въпрос какво още можем да направи страната ни, тя изясни, че би трябвало да продължим да убеждаваме. Тя дефинира забележките на Холандия към България като неприемливи и добави, че трябва да престанат да се измислят причини, които не съответстват на шенгенските условия. Тя бе безапелационна, че България е изпълнила всички тези условия и след инспекции неведнъж е потвърдено и потвърждавано, че страната ни се оправя добре с опазването на границата, макар последните няколко случая. От ГЕРБ смятат, че в случай че страната ни стане част от Шенген ще може да освободи запас от гръцката и румънската граница, с който да ускори опазването на турската.

Относно държанието на Кирил Петков, Захариева съобщи, че като министър председател обикалял европейски столици и обяснявал какъв брой е зле в България " и по какъв начин от него започвало всичко ". Така давал причини за неприемането ни в Шенген. Тя уточни, че има въпроси, по които другите партии би трябвало да сплотяват, а не да си трансферират топката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР