Очакваме пълен синхрон между българските евродепутати. Исканията си представи изпълнителният

...
Очакваме пълен синхрон между българските евродепутати. Исканията си представи изпълнителният
Коментари Харесай

Превозвачите искат пълен синхрон от евродепутатите

Очакваме цялостен синхрон сред българските евродепутати. Исканията си показа изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев по време на среща с новоизбраните български евродепутати по въпроса за пакета " Мобилност ".

Транспортният отрасъл чака да се търсят съидейници в Европейския парламент. Арабаджиев чака от ПЕС работа с Испания и Португалия, а от представителите на ГЕРБ - работа в Европейската национална партия (ЕНП). " Трябва да се обединят всички старания, тъй като пристигна времето да затворим онази страница с невлизането в действие на мобилния пакет ", настоя Арабаджиев.

По думите му би трябвало да се изясни з ащо пакетът " Мобилност " е срещу ползите на общия европейски пазар . Според Арабадижев, когато се приказва, не следва да се опорочат стратегическите дейности за пакета " Мобилност ". Така той се надява, че ще бъдат уверени западноевропейските сътрудници в пълнотата на настояванията на българските евродепутатите.
 Преговорите за пакет
Преговорите за пакет " Мобилност " може да стартират от нулата в идващия Екологичен потенциал, счита Новаков

Според него договарянията няма по какъв начин да завършат в този мандат

Йордан Арабаджиев изрази вяра б ългарските евродепутатите да отстояват правото си и да има повече членове в Комисията по превоз в Европейския палрламент . Ако не се реализиран тези претенции за повече членове и български ръководител на Комисията по превоз, да има най-малко един докладчик, настоя още той.

Припомняме, при започване на април европарламентът утвърди и трите промени в пакета " Мобилност ", на които се опълчват българските евродепутати и превозвачи.

След това транспортният министър изрази терзанието си от използването на текстовете от пакета.

Евродепутатът Ангел Джамбазки също уточни, че борбата за пакета " Макрон " ще влезе в идващия Екологичен потенциал.
 Желязков желае работа в Екологичен потенциал и по-малко приказки у нас за пакета
Желязков желае работа в Екологичен потенциал и по-малко приказки у нас за пакета " Мобилност "

Евроизборите свършиха, а в този момент е време да си свършим работата, склонен Джамбазки

Пакетът " Мобилност " влезе в дневния ред на пленарната сесия на Екологичен потенциал на 27 март по предложение на ръководителя на Алианса на либерали и демократи за Европа (АЛДЕ) Ги Верхофстат.

На гласуването на 25 март за дневния ред за постоянната сесия трима български евродепутати не участваха . Оказа се, че тъкмо толкоз трябваха, с цел да падне предлагането, което в последна сметка беше признато с 156 гласа " за " против 154 - " срещу ".

На 27 март обаче текстовете бяха върнати в транспортната комисия .

Въпреки това български превозвачи проведоха 2 митинга - в Страсбург и София.

На съвещанието на транспортна комисия бяха гласувани 1 224 оферти за промени , от които 1 126 не престават за гласоподаване в пленарна зала. Между тях са и импортираните от българските евродепутати оферти.

На 3 април стана ясно, че евродепутатите са отхвърлили и предлагането на българските си сътрудници пакетът " Мобилност " да бъде свален от дневния ред за днешното съвещание.

В края на май Ангел Джамбазки насочи покана към определените евродепутати от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Демократична България " за общи дейности по отношение на Пакета " Мобилност I ".

Преди седмица пък транспортният министър Росен Желязков заяви, че е изискал среща в Брюксел за пакет " Мобилност " в края на юли.
 Джамбазки кани сътрудниците си в Екологичен потенциал да се схванат за общи дейности против пакет
Джамбазки кани сътрудниците си в Екологичен потенциал да се схванат за общи дейности против пакет " Мобилност "

Той насочи покана към тях за разискване на взаимната им работа в ЕП
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР