Очакваме някои парламентарни формации да си преосмислят позициите изразиха от

...
Очакваме някои парламентарни формации да си преосмислят позициите изразиха от
Коментари Харесай

След срещата с Паси и Плевнелиев: ГЕРБ очакват някои формации да си преосмислят решенията

Очакваме някои парламентарни обединения да си премислят позициите показаха от ГЕРБ след края на срещата им с Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Двамата стартираха през днешния ден диалозите за търсене на допирни точки сред част от парламентарните обединения, въз основа на които да се образува предстоящ кабинет. Първата им среща бе с ГЕРБ-СДС, като по-късно през днешния ден е и с „ Български напредък “. В понеделник се чака среща с Демократична България. От Политическа партия и от Българска социалистическа партия отхвърлиха документално поканата, само че Паси и Плевнелиев се надяват да размислят.

След края на диалога, който продължи близо два часа, от ГЕРБ показаха, че това е било наложителна стъпка за търсене на благоприятни условия за диалог.

„ Това беше една от стъпките за търсене на благоприятни условия за диалог. Отдавна декларирахме да седнем на масата, да
търсим опция за диалогичност
посредством хора, които са извън дейната политика, и да бъдат посредници. Говорихме за провокациите на рецесиите, в това число през законодателния въпрос. Както ще има ли Народно заседание в идващите месеци, ще има ли държавно управление. Ние от ГЕРБ-СДС ще поставим тези старания до края.  Надявам се, че в идващите няколко дни някои от парламентарните сили ще премислят решенията си “.Това съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

„ Много рецесии има, с които би трябвало да се оправим. Никой от жителите не чакат от нас твърдоглавие, никой не чака политическото его да вземат превъзходство “, посочи тя.

„ На първо място чакам тези обединения да премислят позицията си за диалог посредством хора, които са отвън дейната политика и са взели участие преди във взимането на тежки решения “, уточни тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР