Очакваме добър ски-сезон, единствено се молим да има повече сняг,

...
Очакваме добър ски-сезон, единствено се молим да има повече сняг,
Коментари Харесай

Илин Димитров: Изпълнихме обещанията си към туристическия бранш – 9% ДДС и таван на цената на тока

Очакваме добър ски-сезон, само се молим да има повече сняг, съобщи пред публицисти в Пампорово министърът на туризма Илин Димитров. Той участва на откриването на зимния туристически сезон в курорта.  В началото на ски сезона Пампорово регистрира към 30 % растеж на резервациите по отношение на 2019, осведоми Мариан Беляков, изпълнителен шеф на едноименното сдружение.

 

Според министър Димитров данните за растежа са показателни за резултатите и от нападателната реклама, с която се промотира  страната ни като туристическа дестинация. 

 

Пампорово посрещна първите за сезона скиори с пет отворени писти и слънчево време. Министърът на туризма поздрави представителите на " Пампорово " АД са големия размер работа, която е свършена,  с цел да се открие сезонът в навечерието на празниците. Пистите са обработени и подготвени с помощта на изкуственото заснежаване, откакто през последните дни температурите паднаха под минус 3 градуса и бе допустимо да работят оръдията за неестествен  сняг.  

 

Изпълнихме всичко, което обещахме на туристическия отрасъл – 9 % Данък добавена стойност за всички (в сектора), както и таван на цената на тока, добави министър Димитров. 

 

Лифт картите в Пампорово ще бъдат на промоционални цени до 28 декември, запазвайки миналогодишните стойности,  уточни Беляков.

 

Дневна въжен превоз карта до тогава ще коства 75 лева, а от 29 декември ще влязат в действие постоянните цени за сезона- 85 лева за ден за възрастни.  

 

" Пампорово " АД сполучливо се оправи с предизвикването с неналичието на сняг, уточни регионалният шеф на Смолян Стефан Сабрутев. Той изрази убеденост, че ски сезонът ще бъде мощен.

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР