Очаквам разум. Въпросът за властта не е основният въпрос в

...
Очаквам разум. Въпросът за властта не е основният въпрос в
Коментари Харесай

Радев: Въпросът за властта не е основният въпрос в държавата

" Очаквам разсъдък. Въпросът за властта не е главният въпрос в страната, има доста други проблеми и това са проблемите на българските жители и те би трябвало да бъдат решавани отговорно ". Така президентът Румен Радев разяснява новината за неналичието на кворум в Народното събрание при гласуването на вота на съмнение против кабинета " Петков ". 

" Преговорната рамка не може да отбрани нашия интерес, тя поддържа целия развой. Подкрепям френското предложение като преговорна рамка ", съобщи Румен Радев пред публицисти по въпроса с двустранния протокол за присъединението на РСМ към Европейския съюз.  

" Искам да прикани българските политици да не бързат да афишират историческа победа ", добави Радев.

" Двустранният протокол не пази задоволително, не дава задоволително гаранции за отбрана на нашия интерес като съответни дейности, ясни механизми, периоди и измерими критерии. Призовавам българските институции да стартират да залагат изчезналите параметри в този двустранен протокол, тъй като в случай че той не бъде актуалзизран, прецизиран, самата преговорна рамка се обезмисля ", безапелационен бе Румен Радев.

" Призовавам Министерския съвет да не се крие зад Народното събрание ", добави Радев. 

" Позицията, която аз споделих, е към този момент ясна, нашите европейски сътрудници осъзнават и споделят тази позиция, че въпросът за отстояване на гражданските права, отбрана от дискриминация, не може да е двустранен въпрос межу България и РСМ ", безапелационен бе президентът. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР