Очаквам извинение за епитетите и обидите. Това заяви Мария Габриел,

...
Очаквам извинение за епитетите и обидите. Това заяви Мария Габриел,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Очаквам извинение за епитетите и обидите

Очаквам опрощение за епитетите и обидите. Това съобщи Мария Габриел, която през вчерашния ден върна изпълнен мандата за сформиране на държавно управление в границите на 49-ото Народно заседание. Оказа се обаче, че досието, която към този момент е в ръцете на президента няма утвърждение на ПП-ДБ и на препоръчаните от квотата им за министри. Нещо повече, на конференция на ПП-ДБ Асен Василев   дефинира Мария Габриел като " най-новото и красиво лице на мафията в България ".

" Очаквам опрощение за епитетите и обидите. За 9 месеца не съм си разрешила нищо сходно. Така и ще продължи. Очаквам извинения и тъй като не съм нарушила Конституцията - указът е публикуван за назначение на министър-председател. По отношение на министрите подсещам, че всички министри, които и в този момент са такива въпреки и в оставка, са поели ангажимент преди 9 месеца за интервал от 18 месеца. Те са поели ангажимент според декларацията за национално отговорно ръководство, в което на деветия месец има ротация сред министър-председателя и заместител министър-председателя. Тяхно право е да си подадат отказ, само че ние разбираме, че това може да бъде изтълкувано по друг метод. Продължавам да имам вяра, че България има потребност от държавно управление, от непоклатимост. България има потребност пред своите български жители ясно да съобщи, че имаме потребност от държавно управление на споделена отговорност, и както стана ясно и по време на договарянията, в него двамата сътрудници - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да бъдат равнопоставени. Оттам и доста ясната поръчка за политическо посланичество, което виждате в този момент след мен. Работи се в екип, в който имаш доверие, и мисля, че в този момент би трябвало да продължим да демонстрираме своята отговорност пред България ", сподели Мария Габриел. 

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов направи ретроспекция на събитията: " Преди 9-10 месеца в странна настройка взехме решение да има държавно управление. През това време дадохме десетки конференции. Учудвам се, че за тези месеци от ПП-ДБ не се научиха да употребяват прилагателни. Показаха същинското си лице нощес. Дадените от през вчерашния ден заявления за отвод са в нарушаване на сделката ни, че кабинетите ще работят при ротация за 18 месеца ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР