Очаквам да има кабинет и чакам с голямо нетърпение Народното

...
Очаквам да има кабинет и чакам с голямо нетърпение Народното
Коментари Харесай

Илияна Йотова в Казанлък: Очаквам да има кабинет, притеснявам се, че си нямат доверие

Очаквам да има кабинет и очаквам с огромно неспокойствие Народното събрание да гласоподава този кабинет и той да стартира да работи. Притесняваме се обаче, че партиите си нямат доверие.

 

Tова сподели вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти в Казанлък.

 

Каза, че влиза в това ръководство без да има никакво доверие в своите съдружни сътрудници – политическа партия ГЕРБ, че има доверие единствено на госпожа Мария Габриел. Това не е положително начало, само че не всякога, когато началото е неприятно, то се развива по този метод. Да се надяваме, че ще има постоянен и сполучлив кабинет, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова в Казанлък.

 

Тя добави, че не се тормози от планувания митинг против президента Румен Радев.

 

Илияна Йотова е посетител на града във връзка откриването на 18-ата Световна среща на българските медии, която събира в града публицисти от целия свят.

 

Малко е да се каже, че свободата на словото е в основата на нашата човешка независимост и че е това изискване, без което демокрацията е невъзможна, сподели вицепрезидентът Илияна Йотова в приветствието си към участниците в 18-ата Световна среща на българските медии, проведена от Българската телеграфна организация (БТА) в Казанлък.

„ И защото демокрацията е една думичка, която през днешния ден сме напът, както доста други думи, да изпразним от наличие, дано да си помислим какво значи независимост да приказваш и да приказваш на свободна публика “, сподели Йотова.

По думите й, упреците към публицистите неведнъж са свързани с тяхната независимост. „ Казват: „ Не сте свободни да говорите, вие сте подвластни. Вие зависите от финансите, от вашите притежатели, от политическите партии, от институциите и от какво ли не “. Хайде през днешния ден да се замислим и за втората страна на този орден – дали тези, които ни четат, които ни слушат, които ни гледат телевизионните стратегии, са задоволително свободни. И не ли време да се позамислим и за други качествени измерения – като честност, като това да се погледнеш в огледалото, освен какъв брой си хубав и интелигентен, а да се замислиш дали в действителност си честен човек “, разяснява вицепрезидентът.

Илияна Йотова се обърна към екипа и генералния шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев с думите: „ Само вие можете да съберете представители на толкоз български медии зад граница. Да поканите ваши сътрудници от водещи осведомителни телеграфни организации. Да съберете на едно място законодатели на словото “. Последните години Българска телеграфна агенция и сътрудниците от Българското национално радио направихте нещо, което десетилетия държавни управления, политици, болшинства, парламенти, организации не съумяха да създадат, а точно – да овластите българите зад граница, добави още тя.

Българска телеграфна агенция провежда 18-ата Световна среща на българските медии в Казанлък от 1 до 4 юни 2023 година със съдействието на Община Казанлък, Национален дарителски фонд „ 13 века България ", „ Аурубис България “, ПОК „ Доверие “, „ Пощенска банка ", А1 и „ Нестле България “ АД ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР