Очаквам българската държава да подкрепя още повече тази индустрия чрез

...
Очаквам българската държава да подкрепя още повече тази индустрия чрез
Коментари Харесай

Румен Радев очаква повече подкрепа за родната военна индустрия

Очаквам българската страна да поддържа още повече тази промишленост посредством облекчени условия за производства и стимулиране на реализацията на продуктите.

Това съобщи президентът Румен Радев по време на откриването на интернационалната отбранителна галерия " Хемус 2020 " в Пловдив.

Повод за думите му е информацията от през вчерашния ден, че от Министерството на защитата са изпратили до корпорацията " Локхийд Мартин ". При откриването на отбранителното ревю над Пловдив прелетяха хеликоптер Ми-17 и два американски изтребителя F-16.

" Очаквам също по този начин, че Министерството на защитата след дълги години на тежки финансови ограничавания ще се обръща от ден на ден към родната отбранителна промишленост. Особено съм щастлив от обстоятелството, че се уголемява присъединяване и на българските институти, научни звена и организации ", сподели Румен Радев в словото си.

От своя страна военният министър Красимир Каракачанов посочи, че главната цел в плановете за модернизацията на Българската войска е включването на български компании. Това ще способства за развиването на българската оръжейна промишленост, сподели Каракачанов.

В отбранителното ревю вземат участие 90 компании, показани са 18 страни . Част от тези компании оферират и съоръжение за рационализация на Българската войска.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР