Очаквах повече прагматизъм и конкретика в посланията на лидерите на

...
Очаквах повече прагматизъм и конкретика в посланията на лидерите на
Коментари Харесай

Борислав Цеков: Очаквах повече прагматизъм и конкретика в посланията на лидерите на новите парламентарни групи

Очаквах повече прагматизъм и конкретика в посланията на водачите на новите парламентарни групи. Вместо това обаче звучаха повече предизборни послания и огромна доза популизъм ". Това сподели за БНР конституционалистът Борислав Цеков от Института за съвременна политика.

Цеков разяснява концепцията за " ротационна въртележка " за председателския пост на Народното събрание, като уточни, че не звучи съществено и от политическа позиция, и от становище на конституционния статус на ръководителя на Народно събрание: " Той не може да бъде играчка за облекчаване на кадровите упоритости на една или друга партия ".

" А не прищевките на тази или онази адвокатска адвокатска фирма, партийно политбюро или обособен специалист. От становище на качеството на работата - депутатите от Движение за права и свободи са посочили, че имат качества да бъдат ефикасни парламентаристи. Предполагам, че в началото ще заемат изчаквателна позиция, след което ще упражняват учтив напън по тематиките, които считат за значими като парламентарна активност “, добави още Цеков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР