Очаква се в опустошения от наводнения Окланд през следващите дни

...
Очаква се в опустошения от наводнения Окланд през следващите дни
Коментари Харесай

Очакват се още дъждове в Нова Зеландия, наводненията продължават


Очаква се в разрушения от наводнения Окланд през идващите дни да има нови проливни дъждове, заяви градският съвет, на фона на това, че хората стартират да пресмятат вредите от неочакваните наводнения, които засегнаха най-големия град в Нова Зеландия от петък насам, съобщи Ройтерс.

Четирима души към този момент са изгубили живота си при неочакваните наводнения, които засегнаха Окланд през последните три дни и нанесоха вреди за милиони долари. Извънредно състояние остава в действие в Окланд и на юг в района Вайтомо.

" Има доста обилни вреди в Окланд ", сподели през днешния ден новият министър председател на Нова Зеландия Крис Хипкинс пред държавната Ти Ви Ен Зет.

" Имах опцията да видя това от първа ръка в събота и явно имаше редица домове, потърпевши от наводненията, само че също по този начин и обилни придвижвания на земни маси ", сподели той.

По думите му сега 350 души се нуждаят от незабавна помощ за настаняване.

От петък насам върху града се изляха рекордни количества дъжд. Националният институт за проучване на водите и атмосферата (НИИВА) заяви в Туитър, че Окланд към този момент е записал повече от осем пъти над междинните януарски превалявания и 40 % от годишните междинни превалявания.

Градският съвет на Окланд съобщи, че в случай че дъждът продължи с това движение, ще има нови наводнения и се чакат свлачища.

Службата за пожарна и спешна сигурност е получила 30 повиквания през последните 12 часа, в това число за реагиране на свлачище, откакто заслон за коли се свлякъл по рид. Досега съветът е решил, че 40 къщи не  позволяват на хората да влизат в тях и са сложили жълти стикери, което значи, че хората могат да влизат единствено в избрани региони за къси интервали от време - на още 151 парцела.

Поделения на Иншурънс Аустрелия груп в Нова Зеландия са получили до момента над 5 000 искове, а Сънкорп груп заяви, че е получила към 3 000 искания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР