Очаква се стотици хиляди българи да посрещнат новата година по

...
Очаква се стотици хиляди българи да посрещнат новата година по
Коментари Харесай

Как България се готви да посрещне Нова година?

Очаква се стотици хиляди българи да посрещнат новата година по градските площади. Концерти за празника ще има в София, Варна, Пловдив, Бургас, Велико Търново, Благоевград и още десетки градове. Взети са и изключителни ограничения за сигурност.
 
С проба на звука и наличната техника стартира инспекцията за радостната част на празничната вечер. А за сериозната дава отговор полицията. До сцената се стига от 8 контролни пункта ситуирани наоколо до Националната изложба, Природо-научния музей, Българска народна банка и Народния спектакъл.

 
„ Ще се ревизират лица, които са в несъответстващо положение, пияни, лица които носят обемисти предмети, оръжия, стъклени бутилки, неразрешени са всевъзможни пиротехнически материали, които ще бъдат изземани ”, изясни началникът на „ Охранителна полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи Борислав Муеров.
 
В столицата се приготвя и рекордно количество фойерверки за най-ярката празнична заря.

 
„ Най-голямата бомба е с диаметър 200 мм, височината е 600 м, представете си по какъв начин ще наподобява небето тук горе, просто целия забележим хоризонт ще е изпълнен с резултати ”, изясни какво следва специалистът по пиротехника Светозар Христов.-->
 
Освен близо 400 служители на реда на терен, ще наблюдават и стотици очи на видеонаблюдението. Днес с изнесен щаб на площада.

 
„ Всички камери работят сега, в това число и изнесените центрове. Имаме наблюдаване и с термовизионна камера, както и с елементарна, която следи към и пред сцената и ще подаваме информация на Столична дирекция на вътрешните работи ”, изясни шефът на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ Красимир Димитров.
 
За настроението от сцената ще се грижат Мариана Попова, Орлин Павлов, Бобо, Рут Колева, Стефан Вълдобрев и Обичайните обвинени.
 
В София и довечера ще работи нощният градски превоз, метрото и някои от постоянните линии.
 
Една от атрактивните дестинации за посрещане на Нова година у нас е Велико Търново. Хотелите в града и курорта Арбанаси към този момент са цялостни. Какво предлага на гостите си като стратегия навън остарялата столица?
 Нова година ThinkStock/Getty Images
Намираме се в центъра на града, където по традиция, довечера, търновци и множеството гостите на града ще посрещнат новата година. Хотелите тук са цялостни, а в тях също ще се предлага атрактивна стратегия.
 
Един от централните хотели на Велико Търново е цялостен от няколко дни. Тук, чужденци и българи ще посрещнат дружно 2019 година.
 
„ Чужденците главно при нас от румънския пазар и българския е надлежно 50 на 50. Най-дългият е четиридневния пакет, който румънците избират, тъй като празниците при тях са по-друг метод дадени ”, споделя Иво Стойков, който е шеф на хотел.
 
Мирослава и Пламен Джамбазови са от София. За първи път ще посрещат Нова година отвън родния си град. Избрали са четиридневен пакет за отмора.
 
„ Случихме на доста положителни шефове, които ни пуснаха в отпуск на 27, 28 и 31 декември,за да може да си позволим тази отмора, която си направихме от 4 дни. Чухме, че града много се  е развил Арбанаси има доста хубави хотели, които не сме посетили, малко да се разходим и да забележим забележителностите ”, радва се Мирослава Джамбазова.
 
Да види забележителностите на остарялата столица и ето това румънско семейство.
 
„ За първи път сме във Велико Търново. Прекрасно е. Не бях виждал тази му част на града – хълмовете, паметниците на културата. Много е забавно ”, споделя един от румънските туристи.
 
А великотърновци залагат на комбинираният вид за посрещане на Новата година.

 
Празничната стратегия навън включва с изключение на българска национална музика и доста рок гарниран с гратис вино и храна.
 
Началото на концерта във Велико Търново е в 23 часа. А за всички ценители на културното завещание утрешният ден ще е работен за крепостта Царевец, която отваря порти за своя първи екскурзиант в 12 часа на обед.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР