Очаква се президентът на Финландия Саули Нинисто да даде зелена

...
Очаква се президентът на Финландия Саули Нинисто да даде зелена
Коментари Харесай

Очаква се решението на Финландия за членство в НАТО


Очаква се президентът на Финландия Саули Нинисто да даде зелена светлина за присъединение на страната му към НАТО, съобщи Ноа телевизия. Това ще съставлява огромна смяна в политиката за сигурност, провокирана от нахлуването на Русия в Украйна.

Финландия, която споделя граница от 1300 километра и мъчно минало с Русия, последователно ускори съдействието си с Алианса като сътрудник, откакто Русия анексира Крим през 2014 година.

Присъединяването към НАТО няма да е ориентирано против никого, акцентира президентът Саули Нинисто по време на подписването в Хелзинки на декларация за взаимопомощ с Обединеното кралство.

„ За нас присъединението към НАТО не би било срещу никого. Това, което се случи на 24 февруари и продължава, голямата война, която Русия води в Украйна, сигурно промени картината. Те са подготвени да нападат прилежаща страна. Така че, когато попитате по какъв начин те виждат опцията финландците да се причислят, моят отговор ще бъде, че те са го провокирали, дано се погледнат в огледалото ”, уточни той.

Очаква се и Швеция да разгласи в неделя решението си за вероятно присъединение към НАТО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР