Очаква се около 10 търговски вериги да публикуват цените си

...
Очаква се около 10 търговски вериги да публикуват цените си
Коментари Харесай

10 търговски вериги ще публикуват цените си във foodprice.bg, обяви министърът на икономиката

Очаква се към 10 търговски вериги да разгласяват цените си в уеб страницата. Това разгласи министърът на стопанската система Никола Стоянов.

Той разяснява и тридневния митинг на зърнопроизводители от страната.

„ Преговорите не престават. Виждате, че сме в предизборна обстановка и доста от браншовете се пробват да се възползват да слагат своите претенции на масата. Ние, несъмнено, преговаряме с тях и мисля, че в последна сметка ще реализираме взаимно преференциален резултат за всички българи “, надява се той.

По тематиката за даване на оръжие на Украйна, министърът съобщи, че служебният кабинет чака решението на идващия парламент. Той увери, че такова решение ще бъде спазено. По думите му, служебният кабинет е спазил и решението на последното Народно заседание.

Национален тридневен митинг  на зърнопроизводители от цялата страна се организира през днешния ден, утре и вдругиден. Той ще е на четирите гранични пункта с Румъния край Видин, Русе Силистра и Кардам. Причината за тази ситуация е нова правилник на Европейски Съюз, който според протестиращите е довел до  безконтролният импорт на зърно от Украйна, ниската изкупна цена и невъзможността за реализация на родната продукция, която залежава в складовете. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР