Очаква се Китай да достигне върха на въглеродните си емисии

...
Очаква се Китай да достигне върха на въглеродните си емисии
Коментари Харесай

Китай може да достигне пика на въглеродните си емисии по-рано от планираното

Очаква се Китай да доближи върха на въглеродните си излъчвания преди плануваното, защото страната упорства за повече нови енергийни планове, с цел да избави хората от изменението на климата, излиза наяве от отчет на Wall Street Journal (WSJ).

Докладът цитира интернационалните наблюдаващи на климата, които споделят, че напредъкът на Китай в замяната на въглеродната сила с нова сила е по-бърз, в сравнение с мнозина са очаквали.

Годишното нарастване на търсенето на електрическа енергия в Китай през 2023 година е напълно покрито от новоизграден потенциал за чиста сила, който е и първият в историята на страната, рапортуват от Международната организация по енергетика (IEA). Това е междуправителствена организация, която проучва световния енергиен бранш.

Това значи, че въглеродните излъчвания на Китай от електроцентралите, работещи с въглища, ще стартират да спадат през идващите години, допълниха още от IEA пред WSJ.

Инсталираният потенциал на възобновима сила в Китай надвиши 1,45 милиарда киловата през 2023 година, което съставлява повече от 50 % от общия конфигуриран потенциал за произвеждане на електрическа енергия в страната, съгласно данни, оповестени от Националната енергийна администрация (NEA).

Тези данни се вписват в мониторинга на трети страни като основаната в Обединеното кралство организация с нестопанска цел Transition Zero, която употребява сателитни изображения за наблюдаване на излъчванията в Китай. Организацията съобщи пред WSJ, че формалните данни са „ значително съгласувани и поредни “ с тяхната лична версия.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед43794Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед55177Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед30412Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед15493Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед103443Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед368069Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250520Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед224330Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед103443Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед92925Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четениПанко Анчев9325Сатанизмът като идейна основа на международното политическо устройство  Нако Стефанов Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР