Очаква се камионите, които замърсяват повече въздуха, да плащат по-високи

...
Очаква се камионите, които замърсяват повече въздуха, да плащат по-високи
Коментари Харесай

Тол таксите в ЕС скачат, стимулират екологичните превозни средства

Очаква се камионите, които замърсяват повече въздуха, да заплащат по-високи тол такси. Съветът на Европейския съюз утвърди на първо четене инструкция, с която сумата ще зависи и от излъчванията нездравословни газове.

Целта е да се понижи отделянето на въглероден двуокис в атмосферата и да се подтиква потреблението на екологични транспортни средства.

С измененията от страните членки се изисква да трансформират таксите за прилагане на пътища от тежки транспортни средства според от излъчванията на CO2. Данните за нездравословните излъчвания ще се взимат от техническите характерности на съответното транспортно средство. Първоначално схемата ще се ползва единствено за най-големите камиони, само че последователно ще обхване и други типове тежки транспортни средства, написа " Труд ".

Тол таксите и винетките в страните от Европейски Съюз за фургони и микробуси също ще би трябвало да зависят от екологичните им характерности от 2026 година Предстои измененията да бъдат признати от Европейския парламент на второ четене, преди да бъдат оповестени в Официален вестник на Европейски Съюз.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР