Очаква се финландският ядрен реактор Olkiluoto 3“ да започне да

...
Очаква се финландският ядрен реактор Olkiluoto 3“ да започне да
Коментари Харесай

Производството в новата финландска ядрена централа се отлага

Очаква се финландският нуклеарен реактор „ Olkiluoto 3 “ да стартира да създава електрическа енергия най-малко до края на януари, заяви операторът TVO. Миналият месец беше открита щета.

" Разследването на повредата в помпите за вода на „ Olkiluoto 3 “ ще продължи още няколко седмици и нейното влияние върху графика не може да бъде оценено ", се споделя в изказване на TVO, представено от Агенция Франс Прес.

Очакваше се реакторът да бъде пуснат в употреба през декември след години на отсрочване. През октомври TVO заяви, че по време на техническото обслужване е открита щета в помпите за вода, ситуирани на турбинния остров на „ Olkiluoto 3 “.

Финландия чака да разчита на новия реактор EPR на „ Olkiluoto “ след прекъсването на вноса на електрическа енергия от прилежаща Русия.

Проблемите с новата нуклеарна централа се появиха тъкмо когато зимата се спусна в Европа, със страхове от дефицит на сила след нахлуването на Русия в Украйна.

„ Olkiluoto 3 “ е най-мощният реактор в Европа и третият в света.

На 30 септември той за първи път доближи цялостния си потенциал.

По това време той произвеждаше към 20 % от електрическата енергия на Финландия и 40 %, когато към него бяха добавени двата съществуващи реактора „ Olkiluoto “ 1 и 2. /БГНЕС

Хелзинки / Финландия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР