Очаква се финансовото споразумение за довършването на трети енергоблок на

...
Очаква се финансовото споразумение за довършването на трети енергоблок на
Коментари Харесай

Бразилия очаква финансово споразумение за АЕЦ „Ангра“

Очаква се финансовото съглашение за довършването на трети енергоблок на АЕЦ „ Ангра “ в Бразилия да бъде готово до края на 2022 година Това съобщи Леонардо Мендес Кабрал – шеф приватизации в бразилската Национална банка за икономическо и обществено развиване (BNDES), съобщи World Nuclear News.

Тя е една от институциите, които обезпечават най-голямо финансиране за планове в Бразилия и е играла роля при обезпечаването на средства за атомни енергийни планове в предишното. Изграждането на трети енергоблок на АЕЦ „ Ангра “ стартира през 1984 година с 1405-мегаватов реактор с вода под налягане, конструиран от немската компания KWU.

Две години по-късно планът е спрян. Твърди се, че по това време към 70% от оборудването за централата е купено и доставено на площадката. Възобновяването на плана е утвърдено през 2007 година, като е подписано съглашение с френската Areva през 2008 година В средата на 2015 година планът още веднъж е спрян. През юни предходната година Бразилия утвърждава проект за дотъкмяване на енергоблока.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР