Очаква се Драги да отиде в парламента следващата сряда -

...
Очаква се Драги да отиде в парламента следващата сряда -
Коментари Харесай

Италия в политическа криза: Драги хвърли оставка, но Матарела не я пре. Задават ли се избори?

Очаква се Драги да отиде в Народното събрание идната сряда - и с задоволителна поддръжка може да остане на поста.

Всичко се случи след парещ и трагичен политически ден в Италия, откакто водачът на " Пет звезди " Джузепе Конте отхвърли да поддържа държавния пакет от икономическа помощ от 23 милиарда евро за фамилии и бизнеси, потвърждавайки, че Драги не прави задоволително, с цел да се оправи с разноските от вилнеещата рецесия.

Въпреки че държавното управление завоюва комфортно гласуването в Сената в четвъртък благодарение на други партии, индивидът, наименуван " Супер Марио ", предизвести неведнъж, че без поддръжката на " Пет звезди " държавното управление не може да продължи.

Изборите към този момент трябваше да се проведат при започване на 2023 година и в случай че държавното управление се разпадне, гласуването евентуално ще се организира тази есен. Няколко десни партии са запалени от тази концепция, само че интервал на политическа неустановеност ще заплаши напъните на Италия да се оправи с задаващата се енергийна рецесия и да одобри бюджета за идната година, с цел да обезпечи финансиране от Европейски Съюз.

Точно до гласуването в Сената бяха направени опити за разрешаване на съдружната рецесия. Фондовият пазар в Милано се срина с 3,4%, откакто нервността се популяризира измежду вложителите в третата по величина стопанска система в еврозоната. Първоначално " Пет звезди " беше най-голямата партия в обединението, само че видя поредност от дезертьори и падаща поддръжка.

Бившият водач на партията Луиджи ди Майо я упрекна в безсрамен проект да смъкна държавното управление на Драги, с цел да съживи личната си поддръжка, като в същото време повлече Италия към стопански и обществен колапс.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР