Очаква се да има голям обрат по случая Дембеле“, който

...
Очаква се да има голям обрат по случая Дембеле“, който
Коментари Харесай

Стана ясно колко ще получава Дембеле в ПСЖ

Очаква се да има огромен поврат по случая „ Дембеле “, който е на крачка от трансфер от Барселона в Пари Сен Жермен, твърди френското издание „ L`Equipe ”. Както бе известно, клаузата за откупуване на футболиста от Барселона бе 50 млн. евро до 31 юли, която вероятно щеше да се увеличи със 100% от 1 август, или другояче казано – до 100 милиона.

Сега обаче столичната френска медия споделя информацията, която се удостоверява и от авторитетния публицист Фабрицио Романо, че ПСЖ ще употребява така наречен „ частна уговорка “, която смъква цената на Дембеле още веднъж на 50 милиона – сюжет, който в началото въобще не се очакваше. 

Допълва се, че управлението на парижани е изпратило публично писмо, с което са помолили каталунците да разрешат сходно нещо, а Барселона от своя страна се е съгласил, което на пръв взор наподобява изненадващо.

Това са обаче и детайлите по концепцията на Барселона -  съгласно разнообразни източници от Испания, „ блаугранас “ са желали да пуснат Дембеле в ПСЖ при всички условия през това лято, откакто е станало ясно, че крилото по този начин или другояче няма желание да остава в клуба.

От друга страна, по високите етажи на Барса са се обединили към мнението, че отборът се нуждае от огромна продажба и са били наясно, че по-добре в този момент да вземат пари от Дембеле, в сравнение с да чакат до идното лято, когато ще стане свободен сътрудник – обстановка, която доста прилича тази към прехвърлянето на Килиан Мбапе от ПСЖ в Реал Мадрид. Така, с изключение на 50-те милиона, които в последна сметка Барса ще прибере, клубът ще се освободи и от огромната заплата на французина, който има 3-ото най-голямо заплащане в отбора.

Очаква се Дембеле да стане футболист на ПСЖ до края на седмицата. Отделно има информация и към това каква ще бъде заплатата му на „ Парк де Пренс “. Тя ще възлиза на към 20 милиона чисти на сезона без бонусите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР