Очаква се 50 жени и деца, задържани от Хамас, да

...
Очаква се 50 жени и деца, задържани от Хамас, да
Коментари Харесай

Палестинските затворници, които могат да бъдат освободени от Израел

Очаква се 50 дами и деца, арестувани от Хамас, да бъдат освободени за четири дни по време на планувана пауза в израелските офанзиви против Газа.

Някои Очаква се 150 палестински дами и деца да бъдат освободени от израелските затвори и паузата ще бъде удължена с спомагателен ден за всеки 10 спомагателни заложници, освободени от Хамас, съгласно министър-председателя на кабинета на Израел.

Списък на палестинските пандизчии, които могат да бъдат освободени, беше оповестено от израелското министерство на правораздаването.

Sky News проучва листата и откри:

Едно от най-известните имена в листата е Исра Джабис. Тя беше наказана на повече от 10 години затвор, откакто газова бутилка, която притежаваше, избухна на полицейски контролно-пропускателен пункт.

Есенно изказване в пет диаграми: Вж. по какъв начин заплатата ви се въздейства от данъчните промени

Сега 38-годишната жена притегли вниманието на медиите, когато изиска Израел да заплати за интервенция за възобновяване на изгарянията и пострадванията, които е получила по време на пожара.

Властите са отхвърлили молбата й, съгласно палестинската медийна организация Alray.

Изображение: Israa Jaabis е наказан на повече от 10 години затвор

Най-младата от 33-те дами е Nofoze Hammad, на 15 години. закононарушението е записано като " опит за ликвидиране, поддръжка за тероризъм, закононарушения против правораздаването ". Хамад трябваше да излежи 12-годишна присъда, откакто намушка еврейка, съгласно известия в локалните вести.

Съпругът на Мория Коен, дамата, ранена при нападението, сподели пред Канал 12: „ Децата са били със брачната половинка ми, когато тя беше намушкана и им обещахме, че в никакъв случай повече няма да я видят [Хамад] и че тя ще бъде в пандиза до края на живота си.

„ Не знам какво ще ще се случи идната събота, в случай че жена ми отвори вратата и види този демон пред себе си. "

Въпреки че никой от пандизчиите, отговарящи на изискванията за освобождение, не е упрекнат в ликвидиране, Хамад е един от 117-те лица, които са създали " опит за ликвидиране “, упоменати в закононарушенията, записани до имената им.

Други закононарушения включват поддръжка на тероризма, палежи, боравене с експлозиви и мятане на камъни, като 74 лица са упрекнати в потребление на камъни, с цел да нападат израелци.

Половината от тези в листата нямат връзки с съответни организации. Около 50 души са записани като свързани с Хамас.

Много от тези в листата са арестувани без правосъден развой, нещо, което филантропичните групи подлагат на критика.

Напълно допустимо е Хамас да се опита да сложи пауза в борбите допустимо най-дълго.

Въпреки че 300 имена са оповестени, представител на кабинета на израелския министър-председател удостовери пред Sky News, че не всички от тях хората в листата ще бъдат освободени.

„ Тъй като договорката гласи палестинските пандизчии за всеки пленник, ние приготвяме 300 при положение, че терористите бъдат задоволително положителни да освободят 100 заложници, което даже тогава ще значи единствено 40% от тях “, сподели той.

Освен това, жителите могат да апелират освобождението на съответни пандизчии, в случай че се свържат с управляващите в границите на 24 часа.

team е звено с доста умения, отдадено на обезпечаването на транспарантна публицистика от Sky News. Ние събираме, проучваме и пресъздаваме данни, с цел да разкажем истории, основани на данни. Ние комбинираме обичайни умения за докладване с модернизиран разбор на сателитни изображения, обществени медии и друга информация с отворен код. Чрез мултимедийно описване на истории ние се стремим да разбираем по-добре света, като в същото време демонстрираме по какъв начин се прави нашата публицистика.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР