Обявиха жълт код за силен вятър за половин България в

...
Обявиха жълт код за силен вятър за половин България в
Коментари Харесай

Обявиха предупредителен код за силен вятър в половин България

Обявиха жълт код за мощен вятър за половин България в четвъртък. Той е в действие за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Сливен, Стара Загора, Габрово, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, София-област, София-град, Благоевград, Перник и Кюстендил. 
 
 Причината е леден атмосферен фронт, който минава през Балканите.

Днес минималните температури в по-голямата част от страната са негативни, от минус 8° до минус 1°, в Сандански - 0°, в София – след минус 15° през вчерашния ден, тази заран беше плюс 1°. Максималните температури през днешния ден в по-голямата част от страната ще бъдат от 3° до 8°, в регионите с по-трайни мъгли – още веднъж по-ниски. Ще бъде най-вече слънчево, със слаб до сдържан югозападен, по Черноморието – северозападен вятър.

През нощта ще духа слаб югозападен вятър и температурите на следващия ден ще бъдат по-високи, спрямо през днешния ден, минималните - сред минус 3° и 2°, като в регионите с негативни температури ще има заледявания, а оптималните температури – от 6° до 12°, в София – към 7°. Ще има променлива облачност, само че ще бъде съвсем без превалявания. През деня вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан и мощен.

 В областите с код жълто се чакат рисково мощни пориви. Причината леден атмосферен фронт, който минава през Балканите.

На морския бряг ще бъде най-вече слънчево, с повече облаци след обяд, а през нощта против петък на обособени места едва ще превали. Максималните температури ще са към 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините на доста места ще има слаби валежи от сняг, преди обяд в масивите от Източна България – от дъжд. Ще бъде доста прохладно със мощен и плевел северозападен вятър. Температурите едва ще се покачат и оптималните в курортите ще са от минус 4° на Алеко до 1° в Боровец.

В околните дни температурите още веднъж ще се намаляват. В петък ще се задържи прохладно, с сдържан и мощен северозападен вятър, а слаби валежи, най-вече от сняг ще има в източните и планинските региони. В събота ще превалява дъжд и сняг, на повече места в Северна и Източна България. След това вероятността за превалявания понижава, а вятърът ще отслабне.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР