Обявиха бедствено положение на част от територията на община .

...
Обявиха бедствено положение на част от територията на община .
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение на територията на община Велинград

Обявиха бедствено състояние на част от територията на община. Причината е, че се постанова следено изпускане на язовир Малка Мътница, съобщи Нова телевизия.
Решението е взето на изключително съвещание на Общинския щаб. Обявеното бедствено състояние е за интервал от 7 дни – от 12:00 часа на 14 април до 12:00 часа на 21 април. 
 Ремонтът на изпускателната система Джонсън на язовир Огняново завърши в период Ремонтът на изпускателната система " Джонсън " на язовир Огняново завърши в период
Информираме Ви, че във вчерашния ден – 7 април сполучливо са завършили ремонтните действия на изпускателната система " ДЖОНСЪН " на я...
Налага се и отчасти разрушените насипи на река Малка Мътница. Залети са обработваеми аграрни площи от двете страни по поречието на реката. Реална е заплахата от преливане на река Малка Мътница, при вливането й в река Мътница, и заливането на Подстанция-Велинград, благосъстоятелност на ЕСО. Ако бъде залята подстанцията, може да останат без електрозахранване двете общини Велинград и Ракитово.
За седемдневния интервал, за запазване живота и здравето на популацията, се лимитира придвижването на хора и коли от двете страни на поречието на река Малка Мътница, от язовир Малка Мътница до вливането й в река Мътница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР