Обявената дарителска кампания по случай отбелязването на 130-та годишнина от

...
Обявената дарителска кампания по случай отбелязването на 130-та годишнина от
Коментари Харесай

Турски колекционер дари на Варна Класна книга от 1913-1914 г. на Девическата гимназия

Обявената дарителска акция по случай отбелязването на 130-та годишнина от полагането на главния камък на Варненската Държавна Девическа Гимназия " Княгиня Мария Луиза " започва сполучливо. Музеят за нова история на град Варна към този момент получи първото си подаяние от акцията " Спомени от остарелия лексикон ".

Уважаеми съграждани!

През 2023 година се навършват 130 години от полагане на главния камък на Държавната девическа гимназия „ Княгиня Мария Луиза “ във Варна. По този мотив Музеят за нова история на град Варна афишира дарителска акция под надпис „ Спомени от остарелия лексикон “. Много от Вас имат родственици, които са учили в Девическата гимназия. Отправяме апел да отворите старите сандъци и скринове, заключените тавани и изби!

Потърсете неща свързани с историята на това знаково за нашия град образователно заведение - от 1893 година до смяната на неговия статут през 1954 година (Различни типове документи, фотографии, рисунки, тетрадки, учебници, албуми, предмети, униформи).

Всеки, който желае може да ги подари в музея. Тези от Вас, които не желаят да се разделят със своите сантиментални мемоари от предишното, биха могли да ги дават за сканиране, правене на снимки или краткотрайно експониране.

Целта на акцията е да бъде събран списък от достоверни материали, свързани с историята и активността на Девическата гимназия. След деликатен асортимент, определени материали ще бъдат употребявани за образуване на тематична галерия. Кампанията ще завърши на 10 октомври 2023 година Тематичната галерия ще бъде открита на 1 ноември – Деня на националните будители.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР