Обявена е обществената поръчка за купуване на хранителни продукти за

...
Обявена е обществената поръчка за купуване на хранителни продукти за
Коментари Харесай

Обявена е обществена поръчка за купуване на хранителни продукти за най-нуждаещите се

Обявена е публичната поръчка за пазаруване на хранителни артикули за най-нуждаещите се по Програмата за храни и главно материално подкрепяне. 22 милиона 642 хиляди лв. без Данък добавена стойност е общата стойност на поръчката.

Агенцията за обществено подкрепяне е бенефициент по европейската стратегия посредством тръжна процедура и ще закупи 17 хранителни артикули, брашно, ориз, леща, макарони, зеленчукови и месни консерви, захар, конфитюр, олио, предопределени за разпределяне на извънредно нуждаещите се у нас. Оферти ще се подават до 18-04 комбинирано през уеб страницата на организацията за публични поръчки, а образци от продуктите ще се дават в деловодството на организацията в София.

Офертите ще се отворят на 20 април. След завършване на процедурата и доставката на храните взаимно с Българския червен кръст Агенцията за обществено подкрепяне ще раздава питателните пакети. Това е първият транш, финансиран от новия програмен интервал до 2027 година. 

Агенцията за обществено подкрепяне стартира да извършва и процедурата, по която на небогати фамилии ще се дават ваучери за детска кухня.

53 общини и региони за декларирали интерес, планувания бюджет е малко над 7 милиона лв. от европейската Програма за храни и главно материално подкрепяне.

Целта е до края на 2025 година минимум 5 хиляди деца на възраст от 10 месеца до 3 години да получават обяд от чорба, главно ядене и десерт. Така  ще обезпечи разнообразна и здравословна храна, която бедните родители  не могат да обезпечават на децата си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР