Обвиняват 49-годишна шведка, че завела 12-годишния си син да се

...
Обвиняват 49-годишна шведка, че завела 12-годишния си син да се
Коментари Харесай

Обвиняват шведка, че завела невръстния си син да се сражава в Сирия

Обвиняват 49-годишна шведка, че завела 12-годишния си наследник да се бие в Сирия през 2013 година, съобщи Euronews.

Прокурорите настояват, че дамата е разрешила синът ѝ да бъде вербуван като дете боец от 12-годишна възраст до навършването на 15 години. Момчето е било " употребявано за директно присъединяване във военни дейности, осъществявани от въоръжени групировки, включително терористичната организация Ислямска страна ", гласи известието на прокуратурата.

Това е първият случай, в който в Швеция се повдигат обвинявания за военни закононарушения, свързани с потреблението на дете боец, съобщи още нюз.бг.

Съществува абсолютна възбрана за включването на деца под 15-годишна възраст във въоръжени спорове, в това число потреблението им като куриери, защита или стръв, казват прокурорите.

Разследването е открило, че момчето е било възпитавано и обучавано да взе участие във военни дейности, оборудвано с военни оръжия и употребявано в бойни и други военни задачи.

Майката, за която се оповестява, че е израснала в Швеция, отхвърли обвиняванията, че синът ѝ е бил употребявано като дете боец от 1 август 2013 година до 27 май 2016 година Тя е в ареста от 23 септември 2021 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР